NATO, Kabil'e yakın bölgenin kontrolünü sağladı

Güncelleme Tarihi:

NATO, Kabile yakın bölgenin kontrolünü sağladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2006 21:43

NATO kuvvetlerinin, Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında, kanlı saldırılar yüzünden devriyelerini Eylül ayında askıya aldığı Musayi vadisi bölgesinde, kontrolü yeniden sağladığı bildirildi.

Kabil bölgesi komutanı General Pierre Villiers, bugün yaptığı açıklamada, Kabil'e 30 kilometre kadar uzaklıkta bulunan bölgede, Mayıs ve Eylül aylarında üç İtalyan askerinin öldüğünü ve dördünün de yaralandığını hatırlatarak, son günlerde, yerel yetkililer ve bölge sakinleriyle yapılan temaslardan sonra Musayi vadisinin kontrolünün ele geçirilmesine karar verildiğini söyledi.

General Villiers, kontrolün ele geçirilmesi için bir askeri operasyona karar verildiğini ancak bu operasyon sırasında tek bir silah bile kullanılmadığını belirttiği açıklamasında, askerlerin gıda, battaniye, polis aracı dağıttığını ve 250 hastayı muayene ettiğini ve yavaş yavaş bölgenin güvenliğini sağladıklarını kaydetti.

General Villers, Afgan ordusundan 200 kadar asker, 150 polis, 300 İtalyan asker ve bir Türk bölüğün yanı sıra müdahaleye hazır bir Fransız bölüğünün bu operasyon için seferber edildiğini, havadan da destek sağlandığını belirterek, "Burada, Afganlara sözlerimizi tuttuğumuzu ve beklentilerine karşılık verdiğimizi göstermek söz konusu" dedi. Villiers NATO'nun imkan bulduğunda hızla bir klinik inşa etmek, köprüyü tamir etmek, kuyu açmak, okulları açmak ve vadiye bir karayolu inşa etmek istediğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!