Nataşa savunması

Güncelleme Tarihi:

Nataşa savunması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2001 02:00

Bir süre önce DSP Genel Sekreterliği'nden istifa eden İzmir Milletvekili Hayri Diri, Nataşalarla basılan kişinin kendisi olmadığını öne sürdü. Bazı gazetelerde hakkında çıkan haberleri yalanlayan Diri, ‘‘Nataşalarla fotoğrafım yok. Hodri meydan’’ dedi.

Bazı gazetelerde dün, ‘‘Nataşalarla basılan milletvekili’’ olarak tarif edilen kişinin, bir süre önce DSP Genel Sekreterliği'nden istifa eden İzmir Milletvekili Hayri Diri olduğu öne sürüldü. Diri ise bu iddiaları ‘‘Hodri meydan’’ diyerek yanıtladı. Diri Hürriyet'e, ‘‘Kimsenin elinde böyle fotoğraf olamaz. Ben milletvekilliğinin gerektirdiği sorumlulukla yaşıyorum’’ dedi. Diri, geçen Eylül ayında genel sekreterlik görevinden istifa etti. 30 Eylül'de toplanan Parti Meclisi'nin, Genel Sekreterlik görevine Hasan Gülay'ı seçmesiyle Diri'nin istifası basına yansıdı. Ancak o dönemde kulislere, özel hayatıyla ilgili iddialar nedeniyle Diri'nin, Rahşan Ecevit tarafından istifaya zorlandığı söylentileri yayılmıştı.

ASLI ASTARI YOK

Diri
, bu iddialar üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ‘‘Yoğun tempo ve sorumluluk gerektiren görevim nedeniyle son zamanlarda sağlık problemleri yaşamaya başladım’’ dedi. Diri, hakkında bazı iddialar bulunduğunu o dönemdeki basın açıklamasında da dile getirdi. Bu iddiaların kendisine karşı olanlarca gündeme getirildiğini belirten Diri, ‘‘Bazı basın organlarında istifa nedeni olarak gösterilen aslı astarı olmayan iddialar da esasen bu kişilerin temennileridir’’ dedi. Diri, dün Hürriyet'in sorularını yanıtladı. İstifasının ardından çok kötü iddiaların gündeme geldiğini belirten Diri, buna ‘‘Babasının da katılmış’’ olmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kulaktan kulağa yayılan dedikodunun gazetelerde yer almasını eleştiren Diri, ‘‘Herhalde benim çıkıp bağırıp çağırmamı istiyorlar ama yapmıyorum’’ dedi.

YILLAR ÖNCE BOŞANDIM

Diri, eşinden yıllar önce ayrıldığını, halen kendisiyle ve çocuklarıyla görüştüğünü, aralarında bir sorun yaşanmadığını bildirdi. Nataşalarla fotoğrafının çekilmiş olmasının mümkün olmadığını kaydeden Diri, ‘‘Kimin elinde ne varsa ortaya koysun. Ben parti yöneticisinin ötesinde, bir milletvekilinin taşıması gereken sorumluluğu taşıyorum. Bunun kurallarına ve sorumluluklarına uygun bir hayat yaşıyorum. Hiçkimsenin elinde hiçbirşey yok. Kimin elinde ne varsa ortaya koysun’’ dedi.

RAHŞAN ECEVİT SUSTU

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, dün Hatay Milletvekili Namık Kemal Atahan'ın TBMM'deki cenaze törenine katıldı. Rahşan Ecevit, konuya ilişkin soruları, ‘‘Cenazedeyiz’’ diyerek yanıtlamadı. DSP parti yöneticileri de, Rahşan Ecevit'e fotoğraflar sunulduğu iddialarını yalanladılar. Parti yönetimi, bu konuda kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini de bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!