NASA Mars bileti nereden ve nasıl alınır? MARS 2020 bileti nedir?

Güncelleme Tarihi:

NASA Mars bileti nereden ve nasıl alınır MARS 2020 bileti nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2019 12:58

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin NASA 'İsmini Mars'a Gönder' kampanyası başlattığını açıklamasının ardından, proje sosyal medyada büyük ilgi gördü. En fazla katılımı gösteren ülkeler arasında yer alan Türkiye'den 308 bin 454 kişinin de ismini Mars'a göndermek için başvurduğu öğrenildi. Peki, MARS 2020 bileti nereden ve nasıl alınır? NASA Mars bileti nedir? İşte, o konu ile ilgili detaylar....

Haberin Devamı

NASA, 2020 Mars görevi için yeni bir tanıtım kampanyası başlattı, kampanya sosyal medyanın en çok konuşulan konulardan biri oldu. NASA'nın kampanyasına isteyen herkes katılabiliyor ve katılımcılar NASA tarafından üretilmiş olan dijital bir 'biniş kartı'na sahip oluyor. Peki, MARS 2020 bileti nedir? NASA Mars bileti nereden, nasıl alınır?

Bu kampanya sayesinde hazırlanan web sayfasını ziyaret edenler formu doldurduktan sonra isimleri gidecek uzay aracının içine yerleştirilecek olan çipe yazılacak. Karta sahip olmak isteyenlerin isim, soyisim, posta kodu ve mail adresi bilgilerini vermesi yeterli. Formun doldurulmasından sonra 2020’deki Mars görevi için temsili bir biniş kartı veriliyor.

MARS BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

KAMPANYA EYLÜLE KADAR

İsimler, Mars 2020 uzay aracında bulunan çiplere işlenip Mars'a gönderilecek. Ayrıca ismini kaydedenlere NASA tarafından bir hatıra biniş kartı veriliyor. İsim kayıtları 30 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

MARS 2020 NEDİR?

Haberin Devamı

İngilizceden çevrilmiştir-Mars 2020, NASA'nın Mars Keşif Programı tarafından 17 Temmuz 2020'de başlatılması planlanan ve Mars'taki Jezero kraterinde 18 Şubat 2021'de başlatılan bir Mars rover misyonudur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!