Nargile kafeler ve eğlence yerleri ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Nargile kafeler ve eğlence yerleri ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 01:57

Nargile kafeler ve eğlence mekanları açılacak mı? Corona virüsü pandemisi nedeniyle faaliyeti durdurulan bir çok işletme haziran başında yeniden kapılarını açtı. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle kapatılan nargile kafeler ve eğlence yerlerindeki son durum normalleşme süreci işlerken gündeme geldi. Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya gözler çevrildi. İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı ve Dünya Tütüne Hayır Günü etkinliğinde yaptığı açıklamada, eğlence yerlerinin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, eğlence mekanları ve tütün yerlerinin bir süre daha kapalı kalacağını ifade etti.

EĞLENCE YERLERİ VE NARGİLE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanların bir süre daha kapalı kalacağını ifade etti. Erdoğan, eğlence yerleriyle ilgili şunları söyledi;

Türkiye olarak biz de bilim kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık. Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık.

Haberin Devamı

1 Haziran itibari ile uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlını gereksiz şekilde riske atacak adımlardan durduk. Dünyada yaklaşık 400 bin insanın hayatına mal olan buluşma gücü ve hızı son derece yüksek bu virüse karşı yürüttüğümüz zorlu mücadelede hata yapma şansımız yoktur. Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek. Bizim için insan sağlığı her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!