Nankör avukat

Güncelleme Tarihi:

Nankör avukat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

İmralı'da yargılanacağı günü bekleyen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a, kamuoyunun büyük tepkisine karşın, bir dediği iki edilmeksizin çok iyi bakılırken, Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen avukatı İrfan Durmaz, ‘‘Öcalan son derece sağlıksız ortamda bulunuyor’’ açıklaması yaptı. Apo'nun avukatı İrfan Durmaz, Uluslararası Af Örgütü ve Belçikalı avukatlarla birlikte, Uluslararası Basın Merkezi'nde bir basın toplantısı yaptı. Öcalan'ın İmralı'da güneş görmeyen bir yerde tutulduğunu ve psikolojik baskı ortamında bulundurulduğunu iddia eden avukat Durmaz, şunları söyledi: ‘‘Öcalan ile 6 defa görüştürüldük. Bu görüşmeler çok sınırlıydı. Görüşmelerin hepsinde resmi görevlilerin de bulunması hukukdışı bir uygulama. Öcalan 125'inci madde kapsamında yargılanacak. Savcı iddianameyi hazırlıyor. Şu an bu iddialar nelerdir bilmiyoruz. Öcalan'ın sağlık durumu iyi. Biraz kilo vermiş, biraz da midesinden şikayeti var.’’

KUŞ SÜTÜ EKSİK

Oysa Kenya'da yakalanıp 16 Şubat günü Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'a, konulduğu İmralı Adası'nda çok iyi bakılıyor. Apo rahat etsin diye, İmralı Yarı Açık Cezaevi'ndeki mahkumlar başka yerlere nakledildi. Buradaki binlerce tavuk, büyük ve küçükbaş hayvan tahliye edildi, personel başka yerlere gönderildi. Sürekli doktor kontrolü altında bulunan, haftanın belli günlerinde Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nden 4 kişilik uzman heyetin İmralı'ya gidip muayene ettiği Apo'nun odasına klima bile konuldu. Apo için, Bursa'dan özel yatak alındı. Sıhhatinin yanında beslenmesi için de ihtimam gösterilen Öcalan, önceleri tuzsuz peynir, reçel, tereyağ ve açık çayla kahvaltı yapıyor, yemeklerde daha çok çorba, sebze ve haşlanmış patates istiyordu. Marlboro sigarası içen Apo'ya doktorlar bunu azaltmasını öğütledi. Günler geçtikçe İmralı'ya alışan Apo'nun beslenmesi de düzene girdi. Artık ne isterse yiyebilen Öcalan, sabah kahvaltısında elma ile muzu tercih ediyor. Her kahvaltıdan sonra açık havaya çıkarılan Abdullah Öcalan, futbol sahasında sık sık gezintiye çıkıyor.

Ortamı sağlıklı değilmiş

Odasına klima bile konan, sürekli doktor gözetiminde tutulan, çok iyi giydirilen, altına özel yatak alınan, yani bir dediği iki edilmeksizin bakılan Abdullah Öcalan için avukatı İrfan Durmaz, ‘‘Gün yüzü görmüyor. Sağlıksız ortamda tutuluyor’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!