Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek? İşte tarih bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek İşte tarih bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 10:11

Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında nakdi ücret desteği uygulanmaya devam ediyor. Binlerce kişinin yararlandığı ve uzun süredir yürürlükte olan uygulamanın ne zaman sona ereceği, yeni yılla birlikte gündeme geldi. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzatılan nakdi ücret desteği ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020'nin son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından da gündeme geldi. İşte, nakdi ücret desteği hakkında bilgiler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalardaki Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; "Kısa çalışma ödeneğini şubat ayının sonuna, nakdi ücret desteğinin süresini ise 17 Mart tarihine kadar uzattık." dedi.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15/03/2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara da Nakdi Ücret Desteği verileceğini bildiren Bakan Selçuk, bu işçilerin daha önce yapmış oldukları işsizlik ödeneği başvurusu dışında herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmadığını ifade etti. Ancak 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine başvurmamış olanların, https://esube.iskur.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığıyla işsizlik ödeneğine başvuruda bulunabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizle 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara, Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödenecek.

BAKMADAN GEÇME!