Nadir açan çiçek için heyecanlı bekleyiÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Nadir açan çiçek için heyecanlı bekleyiş
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 05, 2002 12:24

ABD'nin Los Angeles kentindeki botanik bahçesinde bulunan, doğanın en ilginç bitkilerinden leş kokulu ''amorphophallus titanum'' çiçeğinin bugünlerde açması bekleniyor. Endonezya'nın Sumatra adasında halkın ''çürüyen ceset'' dediği çiçek için binlerce turistin Los Angeles'a akın etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Los Angeles merkezine 17 kilometre uzaklıktaki San Marino'da kurulu Huntington Sanat-Botanik Bahçeleri Kütüphane ve Müzesi,  pazartesi günleri kapalı olmasına karşın, 1,5 metre boyundaki bu nadir çiçeğin açma olasılığı karşısında tüm gün açık tutulacak.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, çiçeğin bugün ya da yarın açması beklenirken, binlerce meraklı turistin bu ''olaya'' tanık olmak üzere kente akın etmesi bekleniyor.

Çiçek, ABD'de ilk kez 1937'de New York'ta sergilenmiş ve getirildiği bu kıtada 65 yıl boyunca sadece 15 kez açarken görülebilmişti.  Leş yiyen böceklerin bayıldığı ve döllenmeye hizmet ettiği ''Amorfofallus titanum'', Huntington Müzesi'nde 1999'da açtığında 76 bin ziyaretçi çekmişti.   

Amorfofallus titanum'un görülebileceÄŸi internet adresi:Âhttp://www.huntington.org/Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!