Naci Görür kimdir? Prof. Dr. Naci Görür'ün İstanbul deprem tahminleriyle ilgili son açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Naci Görür kimdir Prof. Dr. Naci Görürün İstanbul deprem tahminleriyle ilgili son açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2020 00:34

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür, deprem tahminleriyle dikkat çekiyor. Özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi'yle ilgili yaptığı deprem açıklamalarıyla adından söz ettiren Naci Görür Twitter hesabı üzerinden İstanbul'da yaşanan 3.2'lik depremle ilgili değerlendirmede bulundu. İTÜ'de öğretim görevlisi olarak görev almaya başlayan Naci Görür, Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması geniş çaplı araştırmalara imza attı. Peki, Naci Görür kimdir? İşte, Prof. Dr. Naci Görür'ün hayatı ve İstanbul depremiyle ilgili yaptığı son açıklama.

Haberin Devamı

Profesör Dr. Naci Görür'ün biyografisi son yaptığı açıklamayla yeniden gündeme geldi. Marmara Depremi sonrası nitelikli araştırmalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremle ilgili ". Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici. " açıklamasında bulundu.

NACİ GÖRÜR KİMDİR?

Profesör Dr. Naci Görür 1947 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1966 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Maden Fakültesi’ni kazanan Profesör Dr. Naci Görür, lisansını İTÜ Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile tamamladı. 1971 yılında Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Y.Mühendis olarak mezun oldu. 1973 yılına kadar İTÜ’de asistan olarak çalıştı.

1973 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile doktora yapmak üzere İngiltere’ye giden Profesör Dr. Naci Görür, London University, Imperial College, Royal School of Mines’da D.I.C. (Diploma of Imperial College), M.Phil. (Master of Philosophy) ve PhD (Doctor of Philosphy) derecelerini aldı.

Haberin Devamı

Profesör Dr. Naci Görür 1978’de Türkiye’ye dönerek İTÜ’de çalışmaya başladı. Bu üniversitede 1983’de doçent, 1989’da profesör oldu. 1997-2000 yılları arasında Maden Fakültesi’nde dekanlık görevini üstlendi. Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzman olan Naci Görür, Türkiye’nin sedimenter havzaları, tektoniği ve denizleri hakkında araştırmalar yaptı.Marmara Depremi sonrası en nitelikli araştırmaları yaptı

1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun bir faaliyet gösteren Profesör Dr. Naci Görür, 1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü aldı. 1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. 2004 yılında NATO bilim ödülünü aldı.

NACİ GÖRÜR'ÜN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

Marmara'da gerçekleşen depremin ardından Naci Görür flaş bir açıklamada bulundu. Kumburgaz fayına dikkat çeken Görür, "Arkadaşlar, bugün Marmara’da meydana gelen 3.2’lik deprem şekilde görüldüğü gibi deprem beklediğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde. Gerçi Marmara’da bu büyüklükteki depremler çökel içerisinde gaz çıkışları sonucu da gelişiyor ama onlar daha çok Tekirdağ Fayında görülüyor. Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici. İyi akşamlar." dedi.

BAKMADAN GEÇME!