N93: En iyi ‘medya telefonu’

Güncelleme Tarihi:

N93: En iyi ‘medya telefonu’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 00:00

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia’nın Nseries multimedya bilgisayarları serisindeki en yeni ürünlerden olan Nokia N93, Avrupa Görüntüleme ve Ses Derneği (European Image & Sound Association - EISA) tarafından 2006-2007’de Avrupa’nın En İyi Medya Telefonu seçildi.

Haberin Devamı

EISA jürisi, Nokia N93’ün fotoğraf ve video çekim kalitesinin yanı sıra geniş kapsamlı İnternet ve bağlantı seçeneklerini de överek bu multimedya bilgisayarını “mobil multimedya bilgisayarlarına mükemmel bir örnek” olarak tanımladı. Jüri ayrıca Nokia N93’ün video düzenleme (editing) ve baskı kapasitesine ek olarak, dijital müzikçalarının özelliklerinden de övgüyle söz etti.

 

18 Avrupa ülkesindeki 52 ses, mobil elektronik, video ve fotoğraf dergisinin üye olduğu EISA, Avrupa’nın en büyük yayın içeriği örgütü olma özelliği tşıyor. EISA’ya üye dergiler her yıl bir araya gelerek, önceki 12 ay içinde piyasaya sunulan birçok farklı kategorideki ürün arasından en iyilerini seçiyorlar.

 

Haberin Devamı

Anında video kayıt konusunda en yeni teknolojiyle donatılan Nokia N93, benzersiz bir dijital görüntü kayıt cihazı, telefon ve zengin İnternet fonksiyonlarını bir araya getiriyor. N93 3,2 megapiksel kamerası, Carl Zeiss optik desteği, DVD özelliğindeki video kayıt fonksiyonu ve 3x optik zumuyla kusursuz kayıt sağlıyor. 50 MB’ye kadar çıkabilen geniş dahili bellek kapasitesine ek olarak, 2 GB’ye kadar miniSD kartı da takılabiliyor.

 

Nokia N93 doğrudan televizyona bağlanınca, çekilen görüntüler geniş ekranda izlenebiliyor; ayrıca kayıtlar online albümlere ya da blog’lara aktarılabiliyor. Üstelik N93 ile kullanıcılar yüksek kaliteli filmler çekip, telefonun içinde bulunan Adobe Premiere Elements 2.0 yazılımı aracılığıyla bu filmleri DVD’ye kaydedebiliyorlar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!