N’ayır Ediz Bey, n’olmadı!

Güncelleme Tarihi:

N’ayır Ediz Bey, n’olmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP İstanbul Milletvekili, sinema sanatçısı Ediz Hun, Beyoğlu’ndaki dairesine projeye aykırı olarak balkon ilavesi yaptırdığı iddiasıyla komşusu Adnan Eskigil ile mahkemelik oldu.

Beyoğlu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Adnan Eskigil, komşusu Ediz Hun'u dairesine projeye aykırı balkon yaptırmakla suçladı.

Kılıçali Mahallesi Batarya Sokak'taki apartmanda oturan Adnan Eskigil, aynı apartman komşuları Ediz Hun, Nilüfer Bayev ve Harun Gülatma hakkında Beyoğlu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak 'Eski Hale Getirme' davası açtı.

İtirazları reddedildi

Adnan Eskigil, avukatı Sibel Yavuz aracılığıyla verdiği dilekçede, 'Davalılar Ediz Hun, Harun Gülatma ve Nilüfer Bayev, sahibi oldukları dairelerde projeye aykırı olarak balkon ilavesi yapmışlardır. Gerek belediyede ve gerekse tapuda mevcut projelerde hiçbir şekilde balkon görülmemektedir. Ama davalılarca balkon ilave yaptırılarak, gayrimenkul, projeye aykırı hale getirilmiştir.

Projeye aykırı olarak yaptırılan balkonlar dışında da projeye aykırılıkların belirlendiğini dile getiren Eskigil, 'Bu tespitler teknik inceleme sonucu ortaya çıkacaktır. Davalılarca projeye aykırı olarak yapılmış olan bu inşaatlar binanın yapısına ve teknik özelliklerine de aykırı olup, binayı bütün olarak tehlikeye sokmaktadır' dedi.

Haklarında dava açılan apartman sakinlerinin avukatlığını üstlenen Oktay Öztoprak davanın reddi için dilekçe verdi. Ancak mahkeme başkanı dilekçeyi reddetti.

Duruşma, dava konusu apartmana ait bütün kat maliklerini belirten, tapu kayıtlarının istenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!