Mynet, mobil pazara iddialı giriyor

Güncelleme Tarihi:

Mynet, mobil pazara iddialı giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 12:30

Mynet, Türkiye’nin ilk mobil oyun stüdyosu “funpac” ve mobil oyun servisi “cepso”yu satın aldı. Türkiye’de ve dünyada büyük bir hızla gelişen mobil teknoloji sektöründeki yönelimleri yakalama başarısını, kullanıcıları cezbeden ürünlerle birleştiren “funpac”, 30’dan fazla ülkeye yaptığı satışlarla mobil oyun pazarında en geniş ihracat ağına sahip firma konumunda.

Haberin Devamı

Tamamen Türk gençlerinden oluşan oyun stüdyosu ile funpac, Türkiye’de Turkcell işbirliğinde sunduğu mobil oyun servisi ‘cepso’ nun gücü ile birlikte Mynet A.Ş. bünyesine katıldı.

 

Java uyumlu mobil telefonlar için, yüksek standartta oyunlar üreten ve misyonu, mobil oyun pazarı için farklılık yaratan, etkileşim içeren oyunlar geliştirmek olan funpac, Mynet çatısı altında daha geniş bir kitleye hizmet vermeyi hedefliyor. 2007’de 4.4 milyar dolar olması beklenen global mobil oyun pazarında, milyonlarca mobil oyuncuya cepte sınırsız eğlenceyi sunmayı misyon edinen funpac, Türkiye’de Turkcell işbirliğinde verdiği mobil oyun servisi ile de 1 milyon Türk oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.

 

Haberin Devamı

Mobil oyun ihracatı yapan ilk Türk firması olan funpac’in iş ortakları arasında; Turkcell, T-Mobile, Jamba, Telenor, Sunrise, MSN, Yahoo, Singlepoint gibi dünya devleri yer almaktadır. 2003 yılında yüzde yüz Türk sermayesiyle mobil oyun pazarına giren ‘funpac’, yine 2003 yılında yayınladığı ilk oyunu XR Jetski ile 150 bin satış rakamını yakalayarak global bir başarı elde etmişti.

 

Mynet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli; “Mynet rakipsiz zengin Türkçe içeriğini, web dışındaki platformlara taşıma stratejisinin ilk adımını gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Mynet, kullanıcılarına her platformda faydalanabileceği ürünler sunmayı hedeflemektedir. Mobil oyun pazarında lider olan “funpac ve cepso” markalarını satın alarak uzun vadeli stratejilerimizdeki ilk adımı atmış oluyoruz. Böylece liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

Funpac Genel Direktörü Sidar Şahin; “Türkiyenin İnternet devi Mynet ile birleşmek, ekibimize daha fazla gelişmiş ve etkileşimi yüksek oyunlar geliştirme fırsatı verirken, Mynet’in geniş ağı sayesinde çok daha geniş bir kitleye ulaşma imkanı sağlayacak. Lokasyon bazlı oyunlar ve ‘Web-to-mobile’ oyun ağları sayesinde herkese cepte oyunu sevdirmemiz kolaylaşacak ve hızlanacak. Global pazarda da sunduğumuz kaliteli oyunların artmasıyla pazar payımız da hızla yükselecek. %100 Türk sermayeli bir firma olarak, yabancıların alım taleplerine direnip yine %100 Türk sermayeli bir teknoloji lideri Mynet’le birleşmek hem bizim için, hem de Türkiye için büyük bir şans.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!