Müzikli Anadolu turu

Güncelleme Tarihi:

Müzikli Anadolu turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bilkent Senfoni Orkestrası, Yunus Emre'nin tüm insanlığı kardeşliğe ve barışa çağıran ‘‘Gelin tanış olalım/ işi kolay kılalım/ sevelim, sevilelim/ bu dünya kimseye kalmaz'' dizeleriyle Anadolu'ya 'merhaba' diyor. 'Uygarlıkların beşiğindeki buluşma' adıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bilkent Uluslararası Anadolu Müzik Festivali, bugün Sivrihisar'da ozanın anıt mezarının da bulunduğu Yunus Emre Külliyesi'nde başlıyor.

Özel tren seferi

Şef Julian Shew'un yöneteceği Bilkent Senfoni Orkestrası'na konserde, Georgi Robev yönetimindeki Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu eşlik edecek. Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nun seslendirileceği konser, saat 20.00'de başlıyor. Konserin solistleri ise Gölge Şekeramber, Cemaliye Kıyıcı, Pekin Kırgız ve Ayhan Baran.

Bilkent 4. Uluslararası Anadolu Müzik Festivali için, Devlet Demir Yolları'da Sivrisihar'a özel tren seferi düzenliyor. Bu, TCDD'nin 74 yıllık tarihinde bir konser için düzenlediği ilk sefer olacak. Sivrihisar'daki bu görkemli açılış konserini izlemek isteyenler hem yolculuk, hem de konser için 1 milyon 750 bin lira ödeyecekler.

Konser biletleri, Ankara'da Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Gişesi, Bilkent Bookstore, Karum Beymen Club, Çarşı Çankaya Mağazası, Dost Kitabevi, Dünya Kitabevi, Bağdaş Kitabevi ve Bilkent Plaza'daki Home City Mağazası'ndan temin edelebilir. Eskişehirli müzikseverler ise konser biletlerini Mavi Jeans mağazalarından alabilecekler.

Festival günlüğü

BUGÜN: Sivrihisar Yunus Emre Külliyesi/ Saat: 20.00, Bilkent Senfoni Orkestrası (BASSO) ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, şef Julian Shew/ Yunus Emre Oratoryosu.

26 Ağustos: Ankara Bilkent Konser Salonu/ Saat: 21.00, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, şef Julian Shew/ Yunus Emre Oratoryusu.

27 Ağustos: Bolu İzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi/ Saat: 19.00, BASSO, şef Julian Shew/ Mozart, Çaykovski, Şostakoviç, Dvorak, J.Strauss.

28 Ağustos: Ankara Bilkent Konser Salonu/ Saat: 21.00, BASSO ve Bulgaristan Filarmoni Korosu/ Mozart.

30 Ağustos: Avanos Zelve Açıkhava Müzesi/ Saat: 19.30, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu/ Beethoven.

1 Eylül: Efes Antik Tiyatro/ Saat: 21.30, BASSO/ Paganini, Beethoven.

2 Eylül: Bodrum Kalesi/ Saat: 21.30, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu/ Mazort, Sarasate, Şostakoviç, Dvorak, Brahms, Strauss, Orff.

4 Eylül: Marmaris Anfi Tiyatrosu/ Saat: 21.30, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu/ Mozart, Verdi, Puccini, Saint-Saens, Orff.

5 Eylül: Edremit Antandros Amfi Tiyatrosu/ Saat: 21.30, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, Şostakoviç, Sarasate, Orff.

13 Eylül: Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu/ Saat: 21.00, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, şef Gürer Aykal, Paganini, Ravel, Çaykovski.

20 Eylül: Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu/ Saat: 21.00, BASSO ve Bulgaristan Devlet Filarmoni Korosu, Mozart, Çaykovski, Şostakoviç, Dvorak, J.Strauss.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!