Müzikal işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Müzikal işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Hüner Coşkuner, ‘‘Ben Ölürüm’’ adlı yeni albümünde Türk Pop müziği'nin duayeni Erol Büyükburç'tan destek görüyor. Büyükburç, 1965 yılında bestelediği ve sözleri Hulki Saner'e ait olan ‘‘Bir Başka Sevgiliyi Sevemem’’ adlı parçasını Coşkuner'e hiçbir maddi karşılık beklemeden verdi. Müzik dünyasında birçok ilke imza attığını belirten Büyükburç, Coşkuner'in kendisinden bir parçasını istediğinde çok mutlu olduğunu ifade ediyor. Coşkuner, ilk klibini Selahattin Cesur'un bestesi olan albümüne adını veren parçaya çekecek. ‘‘Nostalji’’ kelimesinden artık çok sıkıldığını belirten sanatçı, Mustafa Özkent, Atilla Alpsakarya ve Selahattin Cesur'dan destek almış.

Yeni albümünde imaj yenileme kaygısında olmadığını belirten Coşkuner ‘‘Ben sesimle kendimi kanıtlamış bir sanatçıyım. İmaj hiçbir zaman insanı bir yere getirmez’’ diyor. Albümü çıktıktan sonra gelen dizi tekliflerine olumlu bakabileceğini söyleyen sanatçı, alışılagelmiş konuların dışına çıkarak bir polisiye dizisinde rol almak istiyor.

BİR BAŞKA SEVGİLİYİ SEVEMEM

Bir Başka Sevgiliyi Sevemem

Dudakların Ne Sıcak Diyemem

Şu Kalbi Başkasına Veremem

Bir Başka Sevgiliyi Sevemem

O Gül Dudaklarından Öpeyim

Güzel Yanaklarını Seveyim

Şu Kalbimi Sana Ben Vereyim

Bırak Sana Meleğim Diyeyim

Söz: Hulki Saner

Beste: Erol Büyükburç

Erol Büyükburç kimdir?

1936 yılında Anada'da doğdu. Müzik hayatına 1961'de ‘‘Little Lucy’’ adlı bestesini plak yaparak başladı. Balkan Festivali'nde ‘‘En İyi Şarkıcı’’ ödülünü aldı. Uzun yıllar Efsaneler Orkestrası ile çalıştı. 1975'de Emel Büyükburç ile evlendi. İki yıl sonra Evren adını verdiği bir kızı oldu. 75 kadar 45'lik ve beş adet LP'si olan sanatçının çevirdiği filmlerden bazıları: Berduş, Kızılcıklar Oldu mu?, Yasemin, Kurban Olayım ve Oldu Olacak.

Erol Büyükburç'un ilkleri

İlk kez yabancı sözlü beste çalışması yaptı.

İlk kez Batı melodilerine Türkçe sözler yazan Batı müziği sanatçısı.

İlk caz vokal grubunu kurdu.

İlk kez popüler Türk Hafif Müziği tarzında besteler oluşturan Batı müziği sanatçısı.

İlk kez Türk Halk Müziği ezgilerini çok sesli hale getirip söyleyen sanatçı.

İlk kez revü-show ve müzikal uygulaması yapan sanatçı.

İlk kez sahne giysilerine, koreografilerini, dekorları yapan sanatçı.

İlk kez Türk Hafif Müziğine müzikal film çeviren sanatçı.

İlk kez çağdaş kukla tiyatrosunu kendi çizimi ve tiplemeleriyle hazırladı.

Bu ilklerin ötesinde 28 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45'lik, 9 kaset, 200'e yakın ödül, 1800 beste, sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!