Müzik Oscarlarını kadınlar topladı

Güncelleme Tarihi:

Müzik Oscarlarını kadınlar topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her yıl merakla beklenen ve ‘‘müzik dünyasının Oscarları’’ kabul edilen Grammy üzik ödülleri, önceki gece sahiplerini buldu. 41'inci Grammy ödül töreni, kadınların zaferi biçiminde geçti. Hip-Hop yıldızı Lauryn Hill, kadın sanatçılar arasında 5 Grammy ödülü alarak bir rekor kırdı. Titanic filminin ‘‘My heart will go on’’ adlı parçası, aralarında en iyi şarkı ve yılın en iyi kaydının bulunduğu 4 dalda ödül aldı.

Grammy Öddülleri, önceki gece 41'inci kez sahiplerini buldu. Hip-Hop yıldızı Lauryn Hill, kadın sanatçılar arasında beş ödül alarak rekor kırdı ve Grammy'nin en büyük ödüllerini alan ilk rap şarkıcısı oldu. Fugees grubundan ayrılan 23 yaşındaki Lauryn Hill, ‘‘Bu çok şaşırtıcı ve çılgınca, çünkü bu hip-hop müziği’’ dedi. Hill, ‘‘The Miseducation of Lauryn Hill’’ ile yılın en iyi albümü ve en yeni şarkıcı ödüllerini aldı. Grammy'e 10 dalda aday olan Hill, ayrıca ‘‘Doo Wop (That Thing)’’ ile ritm ve blues kategorisinde en iyi albüm, en iyi şarkı ve en iyi ses performansı ödüllerini kazandı. 1971'de dört ödül alan Carole King'in rekorunu kıran Hill, törende İncil'den bir pasaj okudu ve üstüne bir şeyler döküp kirletmedikleri için çocuklarına teşekkür etti.

Titanic filminin ‘‘My heart will go on’’ adlı parçası, aralarında en iyi şarkı ve yılın en iyi kaydının bulunduğu 4 dalda ödül aldı. Celine Dion'un seslendirdiği, ‘‘My heart will go on’’ ünlü şarkıcıya en iyi kadın pop sesi ve bir film ya da televizyon için yazılmış en iyi şarkı ödüllerini kazandırdı. Celine Dion, filmin yönetmeni James Cameron'a bu şarkının bu güzel filmin bir parçası olmasına izin verdiği için teşekkür etti. ‘‘My heart will go on’’ 9 milyon adetle geçen yılın en iyi satış yapan şarkısı olmuştu.

40 yaşına giren Madonna ise ‘‘Ray of Light’’ ile en iyi pop albümü, en iyi dans kaydı ve en iyi kısa müzik videosu ödüllerini aldı.

Shania Twain, Stevie Wonder, the Dixie Chicks ve the Brian Setzer Orchestrası ikişer ödül aldılar. Oyuncu ve rapçı Will Smith, ‘‘Gettin' Jiggy Wit It’’ ile en iyi rap şarkısı ödülünü aldı.

Eric Clapton, ‘‘My Father's Eyes’’ ile en iyi erkek pop sesi ödülünü kazanırken, Johnny Cash, Mel Torme, Smokey Robinson and Sam Cooke ve Otis Redding, ömürboyu başarı ödülü aldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!