Müzede av tüfekli dehşet

Güncelleme Tarihi:

Müzede av tüfekli dehşet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 10:34

İZMİR'İN Tire İlçesi'nde, işten çıkartılan Arkeoloji Müzesi görevlisi Y.Ç. (37) dehşet saçtı. Y.Ç., otomatik av tüfeğiyle, müzenin müdür yardımcını öldürdü, müdür ile bir çalışanı da yaraladı.

Haberin Devamı

Tire Arkeoloji Müzesi'nde bekçi olarak çalışan Y.Ç., 10 gün önce işten çıkartıldı. İşine son verilmesinden müze müdürü Enis Üçbaylar'ı sorumlu tutan Y.Ç., bugün saat 08.30'da müzeye geldi. Y.Ç., bahçede müze müdürü Enis Üçbaylar (48) ve yardımcısı arkeolog Cevdet Üstündağ (45) ile karşılaştı. Aralarında tartışma çıktı. Y.Ç., elindeki sekiz fişek alan ruhsatlı otomatik av tüfeğini önce Üçbaylar'a doğrultup, ateşledi. Üçbaylar, karnına isabet eden saçmalarla yaralandı. Üçbaylar, yaralı olarak kaçarken, Y.Ç., bu sırada kendisini sakinleştirmek isteyen üstündağ'ı da başından vurup öldürdü. Silah sesi üzerine bahçeye çıktığı öğrenilen müze çalışanlarından Bekir Aktepe (44) de kolundan hafif yaralandı. Üçbaylar ve Aktepe, ambulans kaldırıldıkları Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Polis olayın ardından suç aleti av tüfeğiyle kaçan Y.Ç.'yi Fatih Caddesi'nde yakalayıp, gözaltına aldı. Y.Ç.'nin, götürüldüğü Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde, susma hakkını kullanacağı söyleyip, ifade vermediği belirtildi. Şüphelinin yakın çevresine, haksız şekilde işten atıldığını ve mutlaka intikam alacağını söylediği öğrenildi.

MÜZE ÇALIŞANLARI ŞOKTA

Adının açıklanmasını istemeyen bir müze görevlisi, “Her şey gözlerimizin önünde bir anda olup bitti. Müdür yardımcımız Cevdet Üstündağ, Tire'de göreve başlayalı henüz birkaç ay olmuştu. Soğukkanlılıkla zanlıyı sakinleştirmeye çalışıyordu. Suçsuz yere kurşunlara hedef oldu. Olay, müzenin içinde olsa, katliamın boyutu daha büyük olabilirdi. Halen olayın şokunu yaşıyoruz” dedi. Olayın ardından Tire Müzesi ziyaretçilerine kapılarını kapatırken, Cumhuriyet Savcılığı' da yaşanan kanlı baskınla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Y.Ç., sezonluk işçi olarak girdiği müzede 2007 yılında vasıfsız işçi olarak kadroya alınarak bekçi olarak görevlendirildiği öğrenildi. Y.Ç.'nin işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!