Müttefike yakıştı

Güncelleme Tarihi:

Müttefike yakıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 00:00

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen TÜBİTAK bilim ödülleri töreninin ardından gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ABD ile PKK konusundaki işbirliğinden memnun olduğunu söyledi. Gül "İşler iyi gidiyor, müttefikliğe yakışıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin TÜBİTAK ile işbirliği halinde yüksek teknoloji kullanmasından onur duyduğunu söyledi.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen TÜBİTAK bilim ödülleri töreninin ardından gazetecilerle sohbet eden Gül, TÜBİTAK’ın Genelkurmay ile işbirliği halinde ürettiği yeni teknoloji ürünlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi: Gül şunları söyledi: "Bilimde yeni bir heyecan oluşturmak gerekli. Belirli bir iklim yaratılırsa bunlar olabilir. Meclis’teki konuşmamı özenle oluşturmuştum. O konuşmada da araştırma, bilim ve üniversitelerde gelişmenin öneminden bahsetmiştim. Türkiye’nin genç nüfusu, çok sayıda dışarda yetişmiş bilim adamı var. Bunları teşvik etmemiz lazım.

RUS GEMİSİNE

TÜBİTAK CİHAZI
TÜBİTAK’ın Gebze’deki araştırma enstitüsünü gururla gezdim. Heyecan verici. Orada geliştirilen bir sistem uçaklara, helikopterlere takılıyor. Havada, karada ve denizde güvenli haberleşmeyi sağlayan bir kriptoloji sistemi NATO’nun talebi üzerine bir Rus gemisine takılmış. Şu anda Türkiye’de yılda 2 bin doktora yapılıyor. Evet bir artış var ama başka ülkelerde de var. Bu yetmez, yılda önce 5 bine, sonra 10 bine çıkarılması lazım. Şimdi yatırım yapsak en az dört yıl sonra sonuçlarını alabiliriz."

Gül, ABD ile PKK konusundaki işbirliğinden memnuniyetini dile getirerek, "İşler şu anda iyi gidiyor. Müttefikliğe yakışan bir işbirliği sürüyor. Bundan onlar da memnun, biz de memnunuz. İyi gidiyor" dedi.

TALABANİ

GELEBiLİR
Gül, Irak Devlet Başkanı Talabani’nin Türkiye’ye davet edilmesi konusundaki bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Irak komşumuz olan bir ülke. Sayın Talabani de seçilmiş bir cumhurbaşkanı. Herşeyin bir zamanlaması vardır. Tabii ki her zaman gelebilir, biz de gidebiliriz. Bunların hepsi bir program dahilinde olacaktır."

UYGUNLARI ATADIM Gül, Galatasaray, Hacettepe, Selçuk ve Bilecik üniversitelerinin rektörlerinin atanmasındaki gecikmede kasıt olmadığını dile getirdi. Mevcut rektör seçimi sistemine karşı olduğunu ve bu sistemin değişmesi gerektiği görüşünü yineleyen Gül, "Mevcut kanunda ben üç isim arasından seçiyorum. Birinci sıradaki isimler daha uygundu. O nedenle o isimleri atadım. Karabük’ü de yakında yapacağız" dedi. Gül, Prof. Erdoğan Teziç zamanında hazırlanan strateji raporlarını beğendiğini ve yeni YÖK başkanına bu programları uygulamaları talimatı verdiğini söyledi. ANKARA

BBG’yi

iyi

söyledi

CUMHURBAŞKANI Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın TÜBİTAK ile işbirliği halinde uyguladıkları teknolojiden "heyecanla söz ettiğini" kaydetti. Gül, Büyükanıt’ın Kuzey Irak’taki PKK kampları için söylediği "BBG evi gibi görüyoruz" sözlerini de şöyle değerlendirdi: "Sayın Genelkurmay Başkanı evin içini seyrediyoruz diye iyi söyledi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!