Mutluluklarını Troia Atı'na borçlular

Güncelleme Tarihi:

Mutluluklarını Troia Atına borçlular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 11:13

Çanakkale’de kordon boyunda sergilenen Troia Atı, evlenmelerine neden olan 47 yaşındaki Alman Erik Ludwig'le Çanakkaleli 40 yaşındaki Semra Beder’in uğrak yeri oldu. İki yıl önce, Troia Atı sayesinde tanışıp Semra Beder'le evlenen Erik Ludwig “Sık sık Troia Atı'nın yanına gelip, nostalji yapıyoruz” dedi.

Savaş hilesi olarak kullanılıp, Akhalılar'ın Troialılar'ı yenmesini sağlayarak, 10 yıl süren Troia Savaşları'nı sona erdiren Troia Atı, Alman Erik Ludwig'le (47) Çanakkaleli Semra Beder’in de yaşamlarını değiştirdi.

Ünlü aktör Brad Pitt’in başrolünü oynadığı ‘Troy’ filminde kullanıldıktan sonra 2004 Yılı'nda Çanakkale’ye getirilen fiberglastan yapılmış Troia Atı’nın montajı için Almanya’dan da özel bir ekip geldi. Montaj ekibinde yer alan Alman Erik Ludwig, kendisine tercümanlık yapan Semra Beder'le tanışarak arkadaş oldu. Arkadaşlıkları aşka dönüşen çift, 13 Temmuz 2005 tarihinde evlendi. Evliliğin ardından Çanakkale’de yaşamaya başlayan Ludwig çifti, yaşamlarının son derece güzel sürdüğünü ve sık sık, kaderlerini birleştiren Troia Atı'na gelerek, anılarını tazelediklerini söyledi. Erik Ludwig “Düşünün ki binlerce yıl önce bir savaş olacak.

Troia Atı bu savaşın kaderini değiştirecek. Daha sonra savaşı konu alan bir film çevrilecek. Bu filmde kullanılan at sergilenmek üzere Çanakkale’ye getirilecek. Biz birbirimizle tanışacağız ve evlenerek mutlu olacağız. Troia Atı'nın savaşın olduğu gibi bizim de kaderimizin değiştirmesi çok ilginç. Sık sık Troia Atı'nın yanına gelip, nostalji yapıyoruz” dedi.

TROİA ATI'NIN HİKAYESİ

Homeros’un İlyada destanındaki anlatıma göre, Paris adındaki Troialı prens, Sparta Kralı Menelaos’un karısı güzel Helen’i Troia’ya kaçırdı. Bunun üzerine Menelaos, karısını geri almak için Troia’ya savaş açtı. Bütün Yunan krallarına da haberci göndererek, Helen’in kurtarılması için onlardan yardım istedi.

Akhalılar, Troialılar'la 10 yıl boyunca savaştı. Savaşlarda bir sonuç elde edilemeyince, Troia’yı ancak bir savaş hilesiyle alabileceklerini düşünüp, savaşı bırakıp, evlerine dönecekleri izlenimini yarattı. Bunun üzerine Akhalılar, büyük bir tahta at yaparak Troialılar’a hediye olarak sundu. Zafer sarhoşu Troialılar, hediyeyi kabul ederek kutlamalara başladı. Gece herkes uyuduğunda, tahta ata gizlenen Akhalı askerler, dışarı çıkıp şehrin kapılarını açarak, Akhalılar’ın şehri ele geçirmesini sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!