Mutlu aşk yoktur sosyal aşk vardır

Güncelleme Tarihi:

Mutlu aşk yoktur sosyal aşk vardır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

Hande Yıldız, 2002’de ekonomi eğitimini bitirerek İstanbul’a yerleşti: “Bir ofis çalışanıyım ve bu meslek çok fazla zaman gerektiriyor. Zaten çok az boş zamana sahip olduğumdan bunu arkadaşlarımla geçirmek istiyorum ve biriyle buluşmak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum...”

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan arkadaşlarının tavsiyesini dinleyen Hande, şansını internette denemeye karar verdi. Bundan kısa süre sonra bir buluşma için hazırdı.
“Bir adamla bir şeyler içmek için buluştuk. Sinirlenince saçlarımla oynama huyum var. Buluşmadan bir saat kadar sonra gözlerimin içine bakıp ‘Saçlarınla oynamayı bırakmalısın çünkü beni delirtiyor. Kendimi ne şekilde kontrol edeceğimi bilemiyorum’ dedi. Buna nasıl cevap vereceğimi bilemedim ama arkadaşlarımın barın arkasında olduğunu söyledim. (Gerçekten de oradaydılar). Onunla bir daha buluşmadım” diye anlatıyor ilk macerasını.
Hande için o gece, devamı gelecek buluşmaların ilk ayağıydı. Birkaç sorunlu buluşma ve kıl payı kurtuluş haricinde yedi yıl süren online görüşmelerden sonra nihayet evlilik gerçekleşti.
Her ne kadar bir zamanlar riskli ve farklı kabul edilse de online buluşmalar uzun bir yoldan geçti ve değişti. Yapılan araştırmalara göre güncel evliliklerin yüzde 5’i, online tanışmaların sonucu.

Haberin Devamı

EKRAN BAŞINDAN KALKIP SOKAĞA ÇIKMALI

Günümüzde randevulaşma ilginç bir paradoks oluşturuyor. Bugün sosyal medya ve online ağlar sayesinde birbirimize her zaman olduğundan daha çok bağlı ama bir o kadar da uzağız. Teknoloji iletişimi hızlandırıyor, ancak iletişimi iyileştirdiğinden emin değiliz. Mesaj ve e-posta atarak birileriyle gerçek bir bağlantı kuramazsınız. Çünkü Facebook’ta, Twitter’da veya bir başka sosyal ağda ‘ekleştiğiniz’ kişinin sizi bir gün sonra hatırlamama ihtimali yüksek. Ama biriyle gerçek hayatta buluşup bir yemeği paylaştığınızda, onun vücut dilini ve davranışlarını gözlemlersiniz. Gerçek kimya da yüz yüze, bire bir olan buluşmalarda oluşur. Yani bilgisayarınızın başından kalkmak ve cep telefonunuzu elinizden bırakmak gerçek insanlarla bağlantı kurmaya başlamanızın asıl yolu. Paragrafın başında sizi bir paradoks konusunda uyarmıştım değil mi?

AŞK
İlk buluşmada

? Türkiye’de İstanbul.net, izmir.net ve ankara.net gibi 10’dan fazla online arkadaşlık servisine sahip olan Magnet’ten aldığımız bilgilere göre, insanların yüzde 33’ü, ilk buluşmada karşısındaki kişiyle bir daha buluşup buluşmayacağına bir saat içinde karar veriyor. Yüzde 44’lük bir kesimse ilk 20 dakikada kararını veriyor.
? Kadınlar gezdikleri profillerin yüzde16’sına mesaj gönderirken, erkeklerde bu oran yüzde 75.
? Kadınlar kendilerine gönderilen dört mesajın birine cevap veriyor.
? Kadınların yüzde 78’i, ilk adımı atanın kendileri olmasını istiyor.
? Erkeklerin yüzde 49’u, kadınlarınsa yüzde 29’u ‘başka milletten biriyle çok rahat evlenebilirim’ şıkkına ‘evet’ diyor.
? Erkeklerin yüzde 60’ı, başka şehirden biriyle ilişki yaşamaya sıcak bakarken, kadınların yüzde 27’si buna evet diyerek ‘gözden ırak olan gönülden de ırak olur’u doğruluyor.
? Hem kadınlar, hem de erkekler kilolu birisiyle bir ilişki yaşamak istemiyor.
? Kadınlar, aradıkları erkeğin lisans ve yüksek lisans eğitimine sahip olmasını ve   2 bin TL üstünde kazanmasını istiyor.

Haberin Devamı


İnternette etkili olmak için 5 adım

Profil: Başarılı online buluşma için iyi hazırlanmış bir kullanıcı profili şart. Online buluşma sitesindeki profil alanında
kullanıcıyla ilgili bilgiler ve fotoğraflar, potansiyel bir eşleşmede
beklenenler yazılı olmalı.
Fotoğraf: Güncel ve gerçek bir fotoğraf seçin. Tıpkı vize başvurularında olduğu gibi, tüm fotoğraflar son altı ay içinde
çekilmiş olmalı. Kim olduğunuza
dair dürüst davranın.
Kullanıcı adı: Çok filozofik isimler kullanmayın. Zekice bir kullanıcı adı seçmek iyidir ama kişilerin ne olduğunu bilemeyeceği sıra dışı terimler olmasın. İstediğiniz kullanıcı adı alınmışsa illa aynı adı kullanmak için diretmeyin.
Durum bilgisi: Başlıkta “Beklentilerim neler?” gibi basit bir sorunun cevabı yer almalı. Cevap eğlenceli ve kullanıcıların ilgisini çekip tıklama sağlayacak türden olmalı. “Birlikte tatile çıkacak bir bayan arkadaş arıyorum” gibi bir ifade yazanlara emin olun herkes çok gülüyor. Kullanıcı adından olduğu gibi çok zeki takılmaktan uzak durun. Çok fazla şaka ve referans kullanırsanız da kişiler sizin gerçek kişiliğinizi anlayamaz.
Tanımlama: Üç ayrı paragraf oluşturun. İlki sizi ve yapmayı sevdiklerinizi anlatmalı. İkincisi evcil hayvanlar ya da tuhaf alışkanlıklar gibi sıra dışı görünüp fark yaratan bilgileri içermeli. Son paragrafta
şu anki yaşamınızın genel görünümünü, son izlediğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları anlatın. Kısa
ve öz olun. Dikkat çekmek için çarpıcı bilgiler kullanın. İmla kontrolünü ihmal etmeyin!

Haberin Devamı

Güvenli online randevu için ipucu

Yavaş başlayın: İnanılmayacak derecede iyi görünen birine karşı dikkatli olun. E-posta ile iletişime başlayın ve ardından sıra dışı davranışları ve tutarsızlıkları yakalamaya çalışın.
Sağduyuyu elden bırakmayın: Dikkatli ve düşünülmüş kararlar daha iyi randevu sonuçları doğurur. Güven vermeyen insanlara karşı mesafeli olun. Eğer yalan söylediğini düşünüyorsanız muhtemelen öyledir. Yüz yüze gelene kadar sözler vermeyin, vaatlerde bulunmayın.
En yeni fotoğrafını isteyin: En yeni fotoğraf kişinin güncel görünümüyle ilgili iyi bilgi verir. Sürekli olarak fotoğraf göndermemek için mazeret buluyorsa huylanmanız gerekebilir.
Telefonda sohbet edin: Bir telefon görüşmesiyle kişinin iletişim kabiliyeti ve sosyal becerisiyle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazı insanlar klavye karşısında coşarken, sesli görüşmeye sıra geldiğinde suspus olurlar. Ancak kişisel güvenliği göz önüne alarak henüz size güven vermeyen birine ev veya cep numaranızı vermeyin.
Hazır olduğunuzda buluşun: Online arkadaşlık kurmanın güzelliği, karşı tarafla ilgili bilgiyi kademeli olarak elde edebilmek. Ardından gerçek yaşamda ilişkiyi devam ettirip ettirmeme kararı verilebilir.
Ters gelen detaylara dikkat: Pasif-agresif biçimde hareket edip talepler sunan ya da saygısız yorumlar yapanlarla, uygunsuz fiziksel davranışlar sergileyenlerden uzak durun. Online ilişkiye girdikten sonra telefonda görüşmeyi kabul etmemek, direkt sorulara cevaplar verememek ve aile üyeleri, arkadaşlar ve iş arkadaşlarından uzak tutma girişimleri de şüpheli davranışlardan bazıları.
Güvenli yerde buluşun: Dış ortamda buluşma kararı aldığınızda mutlaka bir arkadaşınıza gideceğiniz yeri söyleyin ve döneceğiniz zamanı belirtin. Buluşacağınız kişinin adını ve telefon numarasını arkadaşınıza bırakın. Asla randevu için sizi evinizden almasını istemeyin ve etrafta insanların olduğu bir zamanda halka açık bir yerde buluşun.
Bilmediğiniz mekânlarda daha dikkatli olun: Başka bir şehre gidecekseniz kendi ulaşım imkânınızı seçin ve otelinizi ayarlayın. Otel adını belirtmeyin ve buluşacağınız kişinin ayarlamaları gerçekleştirmesine izin vermeyin. Daima bir arkadaş ya da aile bireyini gelişmelerden haberdar edin.
Karışıklıklardan uzak durun: Herhangi bir anlamda buluşacağınız kişiden korkuyorsanız ortamdan uzaklaşın. Bir arkadaşınızı arayabilecek kadar uzun süre izin isteyin ya da arka kapıdan kaçın. Tehlikede hissediyorsanız polisi arayın. Davranışınızdan ötürü utanç hissetmeyin.
Bunları da göz ardı etmeyin: Genelde yalancılar, hilekarlar ve aldatanlar online ortamda karşınıza çıkabilir. Her nerede tanışırsanız tanışın buluşmanın riskler
içerdiğini unutmayın.

Haberin Devamı

10 adımda teknoseksüel olun


Akıllı telefonlar, tabletler, sosyal medya ve daha pek çok şey hayatımızın her yanına dokunmaya başladı. Dijital dünyada kendinizi yabancı hissetmemek için atmanız gereken 10 adımı derledik


1- Instagram
Cep telefonları ve tabletlerde kullanılan Instagram sayesinde, çektiğiniz çok basit fotoğrafları bile 17 farklı filtreyle sanat eserine dönüştürebilir ve insanlarla paylaşabilirsiniz. Sosyalleşme için de iyi bir araç Instagram.

2- Twitter
Hâlâ kullanmaya başlamadıysanız diye yazıyoruz; bir an önce Twitter ile tanışın! 140 karaktere sığdıracağınız düşünceleriniz için Twitter sizi bekliyor. Ayrıca haberleri ilk Twitter’dan alacağınızı da söyleyelim.

Haberin Devamı

3- Foursquare
“Nerede ne yaptığım kimi niye ilgilendirsin?” demeyin. Dünyaca ünlü konum tabanlı bir sosyal ağ olan Foursquare’de milyonlarca mekanla ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, tavsiyeleri okuyarak kendi görüşlerinizi yazabilirsiniz.

4- Akıllı telefon ve tablet
Sosyal hayatınızın zenginleşmesi ve teknolojik uyumunuz için cihaz kullanımı büyük önem taşıyor. Akıllı cep telefonları ve tabletler sayesinde bilgisayar ekranlarına mahkum kalmadan internetin tadını çıkarabilirsiniz.

5- Blog
Kendinizi sosyal ağlarda ifade ederken daha özgür ve kalıcı olmak istiyorsanız mutlaka bir blog kurmalısınız. Ücretsiz blog servisleri sayesinde kısa süre içinde blog sahibi olabilirsiniz. Fakat önemli olan içini neyle dolduracağınız…

6- Wunderlist
Yoğun iş ve özel hayatınızı hizaya sokmak için Wunderlist’i kullanabilirsiniz. Farklı başlıklar altında oluşturacağınız görev
listelerini düzenleyebilir, pek çok farklı cihaz ve bilgisayardan erişebilir, daha organize olabilirsiniz.

7- Last.fm
Bu online servis, müzikseverler için biçilmiş kaftan. Dinlediğiniz müzikleri arşivine kaydeden Last.fm, dünyanın farklı yerlerinde sizinle en uyumlu insanları gösteriyor. Ayrıca sevdiğiniz tarz, sanatçı ve şarkıları da listeliyor.

8- Bulut depolama
Önemli yazı, fotoğraf, video ve müzik dosyalarınızı her cihazdan ve her yerden istediğiniz zaman erişebileceğiniz biçimde bulutta depolayabilirsiniz. Google Drive, Dropbox ve SkyDrive en popüler bulut servisleri.

9- Evernote
Her konuda not yazarak yaşayanlardansanız Evernote kullanmalısınız. Mobil uygulama ve web sitesinden kullanabileceğiniz bu servis sayesinde yazılı notlarla birlikte görüntülü ve sesli notlarınızı da tutabilirsiniz.

10- Flipbord
Twitter, Facebook, Instagram ve benzer servislerle web sitelerini tek uygulamadan takip etmeye ne dersiniz? Üstelik Flipboard’da tıpkı bir dergi tasarımı gibi göreceğiniz güncellemeleri okumak çok zevkli ve pratik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!