Mutafyan: Etnik kökenine olduğu kadar vatanına da bağlıydı

Güncelleme Tarihi:

Mutafyan: Etnik kökenine olduğu kadar vatanına da bağlıydı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 14:43

Türkiye Ermenileri Patriği II'nci Mesrob Mutafyan, Meryem Ana Kilisesi'nde yaptığı konuşmada Dink'in katilinin kısa sürede bulunmasının memnunluk verici ama yeterli olmadığını söyledi. Mutafyan "Maktulün kefeni üzerinden siyaset yapmak evrensel ahlak kurallarına ne kadar uyar" dedi.

Haberin Devamı

Mutafyan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk- Ermeni diyaloğunun gelişmesi konusunda mücadele verdi ve tepkileri cesurca göğüsledi. Duamız şudur Allah ülkemizin esenliğini korusun, vatandaşlarımızın kardeşlik sevgisini güçlendirsin, dünyaya barış bahşetsin ve insanların yüreğine iyilik tohumları eksin.

Katilin kısa sürede yakalanması memnunluk verici ama yeterli değil...Gerçek azmettiricilerin belirlenmesi ülkemizin barış ve huzur ortamı açısından da zorunludur.

Zorluk ve mücadelelerle geçen yaşamı Dink'te cesur, duygusal ve gözüpek bir karakter yarattı. Adalet ve insan hakları savunucusu oldu. Bedeli ne olursa olsun inandığını söyler, bir şey yapması gerektiğini düşünüyorsa onu yapardı.

Etnik kökenine olduğu kadar vatanına da bağlıydı.

Cesur çıkışları onun din, ırk, köken farkı gözetmeyen insan sevgisiyle dolu dürüst Anadolu insanı karakterinin dışa vurumuydu. Hrant Allah'ın emrini uygulamaktaydı.

Haberin Devamı

Demokrasinin ateşli bir savunucusu oldu ve onu ideal toplumun ön şartı olarak kabul etti. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!