Müşrik Ne Demek? Müşrik Nedir? Müşrik Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Müşrik Ne Demek Müşrik Nedir Müşrik Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 14:02

Yabancı dillerden dilimize geçmiş pek çok kelime bulunuyor. Bu kelimelerin anlamlarını bilmeyince çeşitli ve farklı platformlardan araştırma yapmaktayız. Son günlerde en fazla araştırılan kelime anlamı ise müşrik kelimesidir. Dini sohbetlerde duyduğumuz müşrik kelimesinin daha önce hiç anlamını merak etmiş miydiniz? Müşrik kelimesini gündelik hayatta oldukça fazla duymaktayız. Peki, anlamını bu kadar merak ettiğimiz müşrik kelimesinin anlamı nedir? Müşrik ne demek? Müşrik nedir? Müşrik TDK kelime anlamı nedir? İşte, detaylar.

Haberin Devamı

Müşrik kelimesi yabancı dilden dilimize geçmiş ve oldukça fazla kullanmakta olduğumuz bir kelimedir. Müşrik kelimesinin kökeni Arapçadır. Kelimenin ayrıca Türk Dil Kurumunda da anlamı bulunuyor. Müşrik kelimesi en çok kullanılan kelimelerden biridir. Dolayısıyla müşrik kelimesinin anlamını bilmekte fayda var. Özellikle dini sohbetlerde ve dini hikayelerde müşrik kelimesine fazlaca yer verilmektedir.

 Müşrik Ne Demek?

 Müşrik demek Tanrı'ya ortak koşan kişi demektir.

 Müşrik Nedir?

 Müşrik nedir sorusunun cevabı Tanrı'nın yerine başka bir Tanrı daha koyan ve ona inanan kişiye denilmektedir. Bir kişi eğer Tanrı'nın yerine başka bir yaratıcıya inanıyor ve bu dava peşinde koşuyorsa bu kişiye müşrik denilir. Özellikle peygamber döneminde pek çok kişi bu sıfatla anılmıştır.

Haberin Devamı

 Dilimizde yabancı kelimelerin pek çok anlamı Türk Dil Kurumunda tam olarak karşılığı verilmektedir. Türk Dil Kurumunda müşrik kelimesi için Tanrı'ya ortak koşan anlamı çıkmaktadır. Müşrik kelimesi TDK'ya göre Arapça bir kelimedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!