Müslüman bile olsa katildir

Güncelleme Tarihi:

Müslüman bile olsa katildir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı zenginlerinden Rockefeller'e bir kahvaltı veren FP lideri Kutan, Kışlalı katliamıyla ilgili olarak, ‘‘Katilin zihniyeti önemli değil. İslamcı, solcu veya sağcı olması bizi ilgilendirmez. Katil, katildir’’ dedi. Kutan, Rockefeller'ın sorusu üzerine de, Kışlalı suikastının, Mumcu cinayetiyle aynı paralelde olduğunu söyledi.

FP Genel Başkanı Recai Kutan, gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı suikastına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaparak, ‘‘Katilin zihniyeti önemli değil. İslamcı, solcu veya sağcı olması bizi ilgilendirmez. Katil katildir’’ dedi. Kutan, dünyanın en önemli araştırma kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nin Başkanı, Amerika'nın önde gelen zenginlerinden David Rockefeller ve yönetim kurulu arkadaşlarına dün sabah bir kahvaltı verdi. Kutan, Kışlalı suikastını soran Rockefeller'e, ‘‘Uğur Mumcu cinayetiyle aynı paralelde, aynı mantalitede bir cinayet’’ dedi. ‘‘Ancak, bugün sevindirici olan, halkın artık bu tür olaylara eskiden olduğu gibi duygusal değil, mantıklı bir biçimde bakmasıdır’’ diyen Kutan, ‘‘Kışlalı ile aynı düşüncedekiler bile artık bu olaylarda provokasyona gelmiyor, olaya duygusal yaklaşmıyor, bu çok sevindirici’’ diye ekledi. Kutan, olayı ‘‘alçakça bir katliam’’ diye niteledi ve ardından da şu çarpıcı açıklamayı yaptı: ‘‘Katilin zihniyeti hiç önemli değil. Katilin islamcı, sağcı veya solcu olması bizi ilgilendirmez. Katil, katildir. Ve biz bu olayın üzerine sonuna kadar gidip, bu katilerin bulunmasının takipçisi olacağız.’’

Kutan, suikasta ilişkin FP olarak, Meclis'te hemen bir araştırma komisyonunun kurulması için araştırma önergesi vereceklerini de söyledi. Kutan, Kışlalı'nın ölümünün ardından gittiği hastanede kendisine yönelen protestolara ilişkin de, ‘‘Gençlerin arasında futbol sahalarında olduğu gibi amigo tipi kişiler vardı, protestoları onlar yönetti. Gençler de biliyorsunuz heyecanlıdır. Ancak fevkalade hatalı hareket ediyorlar. Bu cinayeti işleyenlerin amacı, Türkiye'de kargaşa çıkması, çeşitli kesimleri birbirine düşürmektir. Bu davranışlarla cinayeti işleyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Şimdi soğukkanlı ve sağduyulu olmaya ihtiyaç var’’ dedi.

Kutan'a, FP'nin para kaynaklarını merak edip, ‘‘Mali kaynaklarınız nelerdir? Dışarıdan yardım alıyor musunuz?’’ diye soran dünyanın önde gelen zenginlerinden Rockefeller'e parasızlıktan yakındı ve ‘‘Siyaset artık çok ciddi bir finansman işi. Siyasette yapmayı düşündüğümüz bir çok şeyi parasızlık yüzünden yapamıyoruz. Gerektiğinde kendi cebimizden bile harcıyoruz. Üyelerimiz çok fedakar, bir çok şeyi de onların sağladığı yardımlarla gerçekleştiriyor’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!