Muslu sahilinde varil tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

Muslu sahilinde varil tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 14:43

ZONGULDAK’ta sahile vuran varil, denize yüzmek için gelenleri tedirgin etti

Haberin Devamı

Varilin incelemelerin ardından, İzmit’teki zehirli atık yakma tesisi İzeydaş’a gönderileceği bildirildi.

Muslu Beldesi’ne bağlı Göbü Köyü’nde sahilinde görülen varil merak uyandırdı. Denize girenler, sahildeki varilin etrafında toplanıp, içinde ne olduğunu anlamaya çalıştı. Üzeri pas tutan varilin içinde ne olduğu anlaşılamazken, sahile gelen Muslu Belde Belediye Başkanı Zeki Gülsel, “Belki gemiden atılan şanzıman yağı fıçısı olabilir. Ama yine de güven olmaz. Ben sahile vuran fıçıyı yetkililere bildirdim. Pazartesi günü gelip alacaklarını söylediler. Eğer bu varil gerçekten zehirliyse, bu bir çevre katliamıdır. Bu varili denize atanları kınıyorum” dedi.

Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan ise, “Varilin çevresini güvenlik şeridiyle çevirip koruma altına aldık. Kimseyi yanına yaklaştırmıyoruz. Gemilerden düşen bir yanık yağ fıçısı olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü daha önce de birkaç kez sahilimize fıçı vurmuş ve incelemelerde yanık yağ olduğu ortaya çıkmıştı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu da varili sahilden alarak İzmit’deki zehirli atık imha tesisine göndereceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!