Musa Sarah aşkı

Güncelleme Tarihi:

Musa Sarah aşkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

İngiliz kızı Sarah ile yaptığı evliliğine Türkiye ve İngiltere basınında geniş yer verilen Musa Kömeağaç, evliliğine yönelik yayın hazırlığı içinde olduklarını belirterek kendisi ile görüşmek isteyen İngiliz gazetecilerin teklifini kabul etmediğini söyledi. Kömeağaç, "Örnek gösterilecek mutlu bir evlilik yapmıştık, ancak İngiliz gazeteleri yaptıkları kasıtlı yayınlarla ayrılmamıza yol açmışlardı. Bir anlamda mutsuzluğumun kaynağı olmuşlardı" dedi.

İngiltere'den geldiğini bildiren 2 gazetecinin telefonla kendisine ulaştıklarını ve görüşmek istediklerini kaydeden Kömeağaç, , "İngiliz gazeteleri ve gazetecilerine güvenim kalmadı. Yuvamın yıkılmasına yol açtılar.

İki tarafın ailece rızası ile yapılan bir evliliğin sonunu hazırladılar" diye konuştu. Kömeağaç, 5 yıl önce Alanya'da garsonluk yaparken tanıştığı Sarah ile evlendikten sonra konunun İngiltere'deki The Sun gazetesince gündeme getirildiğini ve ayrılmalarına yol açan sürecin başlatıldığnı vurgulayarak, şöyle devam etti: "Sarah ile tanıştıktan sonra, ailesinin de rızası ile 1996 yılı Ocak ayında yaptığımız düğünle evlendik. Düğün fotoğrafları İngiltere'deki bazı basın organlarının eline geçince, '13 yaşındaki bir kız evlendirilir mi' denilerek konu gündeme getirildi ve hamile olan Sarah, baskılara dayanamayan ailesince alınıp İngiltere'ye götürülene kadar da gündemden düşürülmedi." Bu evlilik ve aşk uğruna, 'küçük yaştaki kızı alıkoymak' suçlaması ile yargılandığını ve 28 gün hapis yattığını anlatan Kömeağaç, Sarah'ın İngiltere'ye götürüldükten bir süre sonra doğum yaptığını, ancak Muhammed adını verdikleri oğlunun sadece fotoğrafını gördüğünü ve telefonda sesini duyduğunu kaydetti.

Kömeağaç, "İngiltere'deki mahkeme, 5 yaşına giren çocuğumu, İngiltere'de görmeme izin vermiş. Ancak, işsiz olduğum için vize alamıyorum. Eğer vize alsam, kısa süre için de olsa gidip çocuğumu göreceğim." Sarah'ın ailesi tarafından götürülmesi sonrasında ulusal bir televizyon kanalında aşkını ve evliliğini anlatan 4 bölümlük dizi çeken Musa Kömeağaç, Mersin'de bazı yerel radyolarda program yapmış, bir de pastane açmıştı. Bu arada ikinci evliliğinden 3 yaşında Mihriban isimli bir kızı olan Musa Kömeağaç, daha sonra askerlik görevini yerine getirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!