Mülkiyeliler engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Mülkiyeliler engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 21:06

ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) “güvenlik tehditlerine dair duyumlar” gerekçesiyle Rektörlük tarafından son dakika yasaklanan ‘İnek Bayramı’na öğrenciler sahip çıktı.

Haberin Devamı

157 yıllık tarihinde Türkiye’nin en eski öğrenci şenliği İnek Bayramı’nda öğrenciler, özel hazırlanan “Möözun” yazılı tişörtlerini giydiler, boyunlarına çanlarını taktılar. Günlerdir bir grup tarafından hedef gösterilen, öğrencilerden birinin imam kostümüyle yaptığı bayram duasına törende yer verilmedi. Yasak nedeniyle Cebeci kampusuna öğrenciler, öğretim elemanları ve çalışanlar dışında kimse giremedi. Polis de yoğun güvenlik önlemi aldı.
Öğrenci temsilcilerinden oluşan grup, kampusa alınmayan gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “80 yıldır kutlanır, eleştirel bir havası vardır. Mülkiye ruhunun doğasıdır. Mülkiye’nin değerlerle dalga geçme amacı olmamıştır, tam aksine halkın değerlerine yaslanır.”

Mülkiyeliler engel tanımadı

Haberin Devamı

Mülkiyeli milletvekilleri de yasakla ilgili Hürriyet’e şu değerlendirmeleri yaptı:

Naci Bostancı (AK Parti): Bu tür eğlenceler bir takım unsurları öne çıkararak insanlarda bir rahatlama duygusu yaratma mantığı üzerine kuruludur.
Akif Hamzaçebi (CHP): Geçmişte sadece sıkıyönetim döneminde yasaklanmıştı.

Mehmet Erdoğan (MHP): Geleneklerle uğraşmanın kimseye faydası olmaz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!