Öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? MEB sonuçlar için tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak MEB sonuçlar için tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 10:16

Öğretmenlik mülakat sonuçları, 25 bin atamanın yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı için araştırılmaya devam ediliyor. Binlerce kişinin başvuruda bulunduğu öğretmenlik mülakatlarının ardından adaylar, mülakat sonuçları için yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki, MEB sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayların merak ettiği o sonuçları ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamalar

Haberin Devamı

Öğretmenlik mülakat sonuçlarıyla ilgili yapılan her açıklama büyük bir heyecan yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan mülakat süreci, 8 Mayıs'ta sona ermişti. Alacakları puana göre tercihte bulunacak veya 2018 KPSS oturumlarına girecek olan adaylar, tarihi sorguluyor. Peki, Öğretmenlik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? İşte öğretmen alımlarında son durum

Memur adaylarının girdiği KPSS 2018 oturumlarının yaklaşmasıyla birlikte öğretmenlik mülakat sonuçlarına yönelik araştırmalar da hız kazandı. Mülakattan alacakları sonuca göre bu yılki KPSS oturumlarına hazırlanacak olan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurusuna odaklandı. ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre; 2018-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) 22 Temmuz’da, 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ise 28 Temmuz’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

MEB MÜSTEŞARI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

20 bin öğretmenin ataması için yapılan mülakatların sonucu MEB veya bakanlığa bağlı olan İKGM’nin resmi sayfası üzerinden yapılacak. Resmi sitelerden henüz net bir açıklama yapılmadı ancak yetkililer, öğretmenlik mülakat sonuçlarıyla ilgili zaman zaman sosyal medya hesaplarından veya katıldıkları programlardan açıklamalarda bulunuyor. İşte, sonuçlara ilişkin yapılan son açıklama:

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayınla katıldığı bir programda Liselere Geçiş Sınavı’na ek olarak sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında da soruları yanıtlamıştı. Geçtiğimiz aylarda başvurusu tamamlanan 25 bin öğretmenin son durumu hakkında açıklamada bulunan Tekin, incelemelerin devam ettiğini, sonuçların temmuzun ilk haftasında açıklanabileceğini söylemişti. Diğer 5 bin aday için ise sürecin mülakat aşamasına geldiğini açıklamıştı.

SÖZLÜ SINAVIN ARDINDAN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Sözlü sınav sonuçlarının ardından adaylar, sürece tercihler ile devam edecek.

1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
2. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
3. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.
4. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.
5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak;
5.1. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
5.2. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.
6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
7. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

BAKMADAN GEÇME!