Müjde'yi aÄŸlatan son Aysel ÅŸarkısı

Güncelleme Tarihi:

Müjdeyi ağlatan son Aysel şarkısı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2008 00:00

Program boyunca ağlamamak için kendini tutan Müjde Ar'ın direnci, İlhan Şeşen'in seslendirdiği şarkıyla kırıldı.

Haberin Devamı

Aysel Gürel'in son doğum gününün videosu...

Aysel Gürel'in renkli yaşamından fotoğraflar için tıklayın...

Aysel Gürel'in anıldığı "Haydi Gel Bizimle Ol" programı, duygusal anlara sahne oldu. Program boyunca ağlamamak için kendini tutan Müjde Ar'ın direnci, İlhan Şeşen'in seslendirdiği şarkıyla kırıldı.
Devler aynı stüdyoda
Geçtiğimiz hafta sonu hayatını kaybeden Aysel Gürel, NTV'deki "Haydi Gel Bizimle Ol" programında anıldı. Sezen Aksu, Nükhet Duru, Nilüfer, Garo Mafyan, Timur Selçuk, Fuat Güner, Zerrin Özer, Atilla Atasoy gibi müzik dünyasının ünlü isimlerinin konuk olduğu programda, Gürel'in kızı Müjde Ar da vardı.
Daha fazla dayanamadı
Konuklar Aysel Gürel'le ilgili anılarını anlatırlarken, Müjde Ar'ın gözyaşlarını güçlükle tuttuğu fark edildi. Ar, sık sık gözleri dolsa da ağlamamayı başarıyordu. Ancak annesinin yazdığı son sözleri, bestelenmiş haliyle İlhan Şeşen'den dinleyince kontrolünü kaybetti ve bir anda gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Müjdeyi ağlatan son Aysel şarkısı
Â
Müjdeyi ağlatan son Aysel şarkısı

İşte o şarkı
Bu hanlara gece kimler niye gelir?/ Fikrini aklından sakınan aşık/ Sevdası ham olan hep geri çevrilir/ Hancılar istemez boş kalabalık/ Sevda hanlarında sohbet derindir/ Hiç kimse orada bir kim değildir/ Açılır sırları, yıllanmış sandığın/ Acılar acıya konup içilir de içilir/ Sevda hanlarında yürek bilenir/ Dal budak yolculuk kalem incelir/ Sevdanın dili hasret dilidir/ Kendini aşanlar orada bilinir

Ölüyorum devleti dolandıramam
NTV'de önceki akşam ekrana gelen "Haydi Gel Bizimle Ol" programında, geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan ünlü söz yazarı Aysel Gürel anıldı. Sezen Aksu, Zerrin Özer, Nükhet Duru, Nilüfer, Garo Mafyan, Timur Selçuk, Fuat Güner ve Atilla Atasoy'un katıldığı programda, konuklar Aysel Gürel'le anılarını anlattı.
Devleti dolandıramam
Programın başında Timur Selçuk, Aysel Gürel'in son yazdığı şarkılardan birini piyano eşliğinde söyleyerek herkesi duygulandırdı. Program boyunca ağlamamak için direnen, ancak hem Timur Selçuk'un hem de İlhan Şeşen'in şarkılarında gözyaşlarına hakim olamayan Müjde Ar, "Annem tam Cumhuriyet kuşağı gencidir. Babasından kalan bir emekli maaşı alır. Her zaman da kendisi çekerdi. Çekince de eve gelinceye kadar bitirirdi. Hastanede, 'Anne iyileş seni maaşını çekmeye götüreceğim' dedim. Bana devleti dolandıramam ben artık ölüyorum diye itiraz etti" diye

/images/100/0x0/55ea184ef018fbb8f86aeef5
konuÅŸtu.
Babam yüzünden erkeklerden nefret ettiği zamanlar oldu
Müjde Ar, programın bir bölümünde, babasıyla annesinin yaşadıklarını da anlattı: "Babamız bir gazeteciydi. Annemin ilk erkeğiydi. 25 yaşında evlenmişler. Annem tiyatro oynarken röpörtaj yapmak için gelmiş ve anneme tutulmuş, evlenmişler. Kardeşime hamileyken bir gün ayrılma sebepleri ortaya çıkmış. Annem elinde filelerle eve geliyor, pazardan alışveriş yapmış. Bir bakıyor önde de babam elinde fileler eve doğru gidiyor. İyi o da bir şeyler almış iyi olmuş derken babam eve gelmeden başka bir eve girmiş, annem de peşinden o eve girmiş. Vaziyeti görünce hemen boşanmak için dava açmış. O yüzden erkeklerden nefret ettiği dönemler oldu.
Peyniri cetvelle ölçerek verirdi
Programın konuklarından Zerrin Özer ise Aysel Gürel'in hakkaniyetine ilişkin şunları anlattı: "Çocuklar küçükken çok zor günler geçirmişler. Eve peynir alırmış Aysel. Sonra onu cetvelle ölçerek üçe bölermiş. Kimsenin hakkı kimseye geçmesin diye... Ertesi gün de kendi hakkını yeniden üçe bölerek çocuklara verirmiş"
Okula gecelikle gelince
Programda, Aysel Gürel'in sözlerini yazdığı bir şarkıyı seslendiren Timur Selçuk, şunları söyledi: "Okuluma gelmiş dersteydim. Bana Aysel hanım geldi dediler, uzaktan şöyle bir baktım vaziyete. Onu başka bir yerde göreyim dedim. İçeri aldırdım. Elinde bir valiz, parlak yeşil bir yağmurluk giymiş. Aynı itfayeciler gibi bir şapka takmış. Birden yağmurluğunu çıkarttı. Altında bir gecelik var. Seni rüyamda gördüm de, gördüğüm kıyafetle geleyim dedim."
Müjdeyi ağlatan son Aysel şarkısı
Siz beni zorla çıkarırsınız
Aysel Gürel’in son günlerinde yanında olan Sezen Aksu, aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: "Hani bir şey belli etmeyelim derken insan büsbütün ele verir kendini, biraz öyle bir durumumuz vardı. En sonunda dayanamadı, 'Ben toprağa girsem de sen beni zorla çıkarırsın' dedi. Ben de ona 'Çıkarırım Aysel' dedim."
Yeri doldurulamaz
Aysel Gürel'in çok sevdiği isimlerden birisi olan Nilüfer, "Çok sevgi dolu
/images/100/0x0/55ea184ef018fbb8f86aeef9
bir insandı. Ben bir gün Aysel'in şikayet ettiğini duymadım. Dünyanın en tatlı, istediği zaman da dünyanın en komik insanı. Müthiş yüce duyguları olan bir insan. Müthiş bir parlak zeka" diyerek onun yerinin ayrı olduğunu ifade etti.
Aşklarım öksüz kaldı
Aysun Kayacı gözyaşları içinde aslında bütün program boyunca konuşulanları ve Aysel Gürel'i özetleyecek en güzel sözü söyledi: "Siz şimdi şarkılar öksüz kaldı diyorsunuz, benim aşklarım öksüz kaldı. Ben aşklarımı onun şarkılarıyla yaşadım, benim aşklarım onun kaleminden çıktı. Ben aşkı onun öğrettiği gibi yaşadım. Bugün sabah uyandığımda dedim ki, 'Ben bir aysel Gürel şarkısı olmak istiyorum."
Sezen Aksu, minik vantilörüyle programa katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!