Muhteşem karşılama

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem karşılama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2002 02:10

Dünya Kupası'na 48 yıl sonra katılan ve dünya 3'üncüsü olan A Milli Futbol Takımı, dün İstanbul'da şampiyon gibi karşılandı.

Haberin Devamı

 Başarısıyla Türkiye'yi sevince boğan milli takımı taşıyan THY'ye ait Airbus A-340 tipi özel uçağı, Türk Hava Sahası'na girişinde F-16'lar karşıladı. F-16'lar, milli futbolcuları ve kafileyi taşıyan uçağa, İstanbul'a kadar refakat ettiler.

BOMBA İHBARI GECİKTİRDİ

Türkiye'nin gururu milli takımı Güney Kore'den Türkiye'ye taşıyacak uçak, asılsız bomba ihbarı nedeniyle gecikti. Futbolcuları almak üzere Türkiye'den giden boş uçak, ihbar üzerine Seul Incheon Havalimanı'na indirildi. Bomba imha ekipleri tarafından 2 saat didik didik aranan uçak, daha sonra kafileyi almak üzere Ulsan Havalimanı'na gitti. Millilerimiz, burada sıkı güvenlik önlemi altında uçağa alındılar. Yerel saatle 11.10'da (TSİ 05.10) Ulsan'dan ayrılması gereken THY uçağı, asılsız ihbar nedeniyle 2.5 saat gecikmeyle saat 13.40'da (TSİ 07.40) havalandı.


YAKIT İKMALİ TAŞKENT'TE

Milli takımı taşıyan uçak, Türkiye saati ile 15.15'te yakıt ikmali yapmak üzere Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e indi. Yakıt ikmalini Kazakistan'ın Almatı kentinde yapması planlanan uçak, burada yeterli yakıt bulunmadığı için Taşkent'e indi. Taşkent'te bulunan Türk vatandaşları, millilerimizi taşıyan uçağın indiğini öğrenince, havalimanına akın ettiler. Ancak güvenlik nedeniyle uçağa hiç kimse yaklaştırılmadı.


MUHTEŞEM KARŞILAMA

Saat 16.25'te havalanan uçak, F-16'lar eşliğinde saat 21.15'te Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın kapısı açıldıktan sonra, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Şenol Güneş ve teknik heyet ile futbolcuları apronda bekleyen vatandaşlar büyük bir coşkuyla ve ‘‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’’ tezahüratlarıyla karşıladı. Karşılamada ayrıca Mehter Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı'nın yanı sıra davul ve zurnalar da çalındı.


TAKSİM'DE BÜYÜK COŞKU

Futbolcular, coşkulu tezahüratlar eşliğinde kendilerini bekleyen üstü açık çift katlı otobüse binerek Taksim'deki kutlamalara katılmak üzere, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde yola çıktı. Yol kenarlarında toplanan binlerce İstanbullu ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak milli takım kafilesine sevgi gösterilerinde bulundu. Havalimanından Taksim'e yolculukları 2 saat süren futbolcularımızı Taksim'de ise on binlerce kişi coşkuyla karşıladı.


25 kilometrelik sevgi seli

Dünya Kupası'nda tarihi bir başarıya imza atan Milli Takım'ı karşılamak için binlerce futbolsever, Atatürk Havalimanı'na akın etti. Üstü açık otobüsle Taksim'e gitmek üzere havalimanından ayrılan futbolculara yol boyunca vatandaşlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu. 25 kilometrelik yolu 3 saatte alabilen futbolcular coşkulu tezahüratlar eşliğinde Taksim'e yol aldılar. Futbolcularımız ellerindeki bayrakları yol boyunca hiç bırakmazken, Hakan Şükür kendisini havalimanında karşılayan minik kızını kucağından indirmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!