Muhtarlık heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlık heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 07:00

Türkiye genelinde 753 yerde, ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından muhtarlık seçimi yapıldı. İstanbul’da da 14 mahallede, çeşitli nedenlerle düşen muhtarlıklar için yaklaşık 71 bin seçmen sandık başına gitti.

Haberin Devamı

İstanbul’da muhtarlık için 14 mahallede toplam 62 aday yarışırken, adayların 11’ini kadınlar oluşturdu. Bu kapsamda Bayrampaşa Vatan Mahallesi’nde 6, Kağıthane Telsizler Mahallesi’nde 4, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde 3, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi’nde 2, Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi’nde 3, Güngören Sanayi Mahallesi’nde 7, Şişli Mecidiyeköy Mahallesi’nde 10, Çatalca’da Ormanlı Mahallesi’nde 7, Kaleiçi Mahallesi’nde 5, Beyoğlu’nda Asmalı Mescit Mahallesi’nde 2, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi’nde 5, Katipmustafa Çelebi Mahallesi’nde 3 aday, muhtar olabilmek için yarıştı.

Şişli Feriköy’de 3 adayın yarıştığı seçimleri tek kadın aday Sema Alkaya kazandı.

2 adaylı Beykoz Anadolukavağı Mahallesi’ndeki seçimi, daha önce muhtar olan eşi Serdar Lüleburgaz’ı COVID-19’dan kaybeden Sevim Lüleburgaz kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!