Muhtar Urfa'dan Bursa'ya 27 kilo esrar getirdi

Güncelleme Tarihi:

Muhtar Urfadan Bursaya 27 kilo esrar getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 19:04

Şanlıurfa'dan getirdikleri 27 kilogram esrarı, Bursa'da piyasaya sürmek istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Şanlıurfa'dan getirilen 27 kilogram esrar maddesini, Bursa'da piyasaya sürmek istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından “Teşekkül halinde uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapmak” iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar, Cumhuriyet savcısınca ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, zanlılardan Mahrem Ö. (31) ve Serdar Y'nin (32) tutuklanmasına karar verirdi. İlhan K. (34), Cumali Ö. (18) ve Bülent U. (31) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, operasyonun devam ettiği bildirildi.

OLAY

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir köyün muhtarı olduğu öğrenilen İlhan K'nin (34) uçakla İstanbul'a, oradan da Gemlik'e çok miktarda esrar maddesi getireceği yönündeki duyum üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıların buluştuğu, Çırpan Mahallesi'nde kiralanan boş eve operasyon düzenlemişti.

Operasyonda, İlhan K, Mahrem Ö, Serdar Y, Cumali Ö. ve Bülent U. gözaltına alınırken, evde 27 kilogram esrar maddesi ele geçirildiği bildirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!