Muhtar askerleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

Muhtar askerleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 18:31

AĞRI'nın Patnos İlçesi'nde jandarmanın sigara kaçakçılarına karşı düzenlediği operasyon sırasında, karanlık nedeniyle ‘kan davalılarının’ geldiğini zanneden Üçoymak Köyü Muhtarı C.A. dehşet saçtı. Karanlıkta av tüfeğiyle ateş açan Muhtar C.A. Vanlı kaçakçıyı öldürdü, jandarma astsubay ile uzman çavuşu yaraladı.

Haberin Devamı

Olay Ağrı’nın Patnos İlçesi'ne bağlı Üçoymak köyünde dün meydana geldi. Yurda yasal olmayan yollardan getirilen sigaranın nakledileceği yolunda duyum alan alan Jandarma, sivil plakalı araba ile operasyon başlattı. Yapılan takip sonucu sigara kaçakçılarının içinde bulunduğu 06 AH 7805 plakalı minibüs, Üçoymak Köyü önünde kıstırıldı. İçinde 5 bin karton sigara bulunan minibüsteki 2 kişi yakalandı.

Bu sırada, karanlık bastırdıktan sonra evine 100 metre mesafede gerçekleştirilen operasyonu izleyen ve ‘kan davalıları geldi’ sanan köy muhtarı C.A. telaşa kapıldı. Av tüfeğini alarak dışarı çıkan Muhtar C.A., karanlıkta operasyon yapılan bölgeye doğru 7 el ateş etti. Başına saçmalar isabet alan 38 yaşındaki kaçakçı Y.K. olay yerinde öldü. Jandarma Astsubay Ş.Ş. ve Uzman Çavuş B.K. ise yaralandı. Hafif yaralı Jandarmalar Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gelişmeleri doğrulayan Patnos Kaymakamı Tuncay Dursun, bir kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına sebep olan Muhtar C.A.’nın tutuklanarak Erciş Cezaevine konduğunu bildirdi. Kaymakam Dursun, her iki olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!