Mühendis katiline ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Mühendis katiline ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2009 16:04

GÜMÜŞHANE'de, inşaat mühendisi 53 yaşındaki Numan Daltaban'ı bıçaklayarak öldürmek suçlamasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Ramazan Cebeci, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane'de 4 Ağustos 2007'de meydana gelen olay şöyle gelişti: Müteahhitlik yapan inşaat mühendisi Numan Daltaban, Hasanbey Mahallesi Daltaban Mevkii'ndeki evinde, kapının açık olmasından yararlanarak eve giren komşusu Ramazan Cebeci tarafından banyo yaparken bıçaklanarak öldürüldü. 7 yerinden bıçaklanan Daltaban'ın cesedi oğlu Mehmet Daltaban tarafından bulundu. Ramazan Cebeci ise olaydan sonra Köprübaşı Karakolu'na giderek teslim oldu ve suçunu itiraf etti.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya sanık Ramazan Cebeci, ölen mühendisin eşi Hediye, oğlu Mehmet ve kızı Selin Daltaban'ın yanı sıra 20 akrabası katıldı.

Son sözü sorulduğunda, kendisinin emekli dünya komutanı olduğunu ve hafızasının zehirlendiğini belirten sanık Ramazan Cebeci, “Her ne kadar köylü çocuğu olsam da hafızam zehirlendi. Serbest bırakılmalıyım. Başka devlet tarafından yargılanmalıyım” dedi. Sanık avukatı Mehmet Şahinöz ise müvekkilinin şizofren hastası olduğunu, cezada indirme gidilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti, Ramazan Cebeci'yi ‘kasten adam öldürmek’ten ömür boyu ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan da 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!