Muhafazakar Ne Demek? Muhafazakar Nedir? Muhafazakar Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Muhafazakar Ne Demek Muhafazakar Nedir Muhafazakar Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 13:59

Muhafazakar kelimede Türkçede en yaygın kullanılan sözcükler arasında yer alır. Hem gündelik yaşam içerisinde hem de dini içerik taşıyan bir anlama sahiptir. Pek çok kişi muhafazakar kelimesinin Türkçe karşılığını öğrenmeye çalışıyor. Peki, muhafazakar ne demek? Muhafazakar nedir? Muhafazakar TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Muhafazakar Arapça kökenli kelimeler içerisinde bulunmaktadır. Yerleşik olarak Türkçe içerisinde hak arasında oldukça fazla değerlendirilmektedir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında muhafazakar kelimesinin karşılığı ‘tutucu’ olarak öne çıkıyor.

 Muhafazakar Ne Demek?

 Türkçede sıfat anlamı üzerinden kullanılan muhafazakar kelimesi ‘tutucu’ şeklinde nitelendirilmektedir. Bu kelime kişinin hem fiziksel hem de düşünce yapısı açısından tutucu olduğunu anlatan bir yapı olduğunu dile getirmek mümkün. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse;

 ‘’Yeni prens halk hürriyetleri aleyhinde idi ve muhafazakarlara dayanıyordu.’’ F. R. Atay

 Burada anlatılmak istenen tutucu bir davranış içerisinde olan kimselerin yanında olduğunun gösterilmesidir.

 Muhafazakar Nedir?

Haberin Devamı

 Genel olarak muhafazakar kelimesinin sözlük anlamı her ne kadar ‘tutucu’ biçiminde bilinse dahi, günlük yaşamda farklı alanlar için kullanılabilmektedir. Dini yaşam tarzına daha yatkın olan kişilere muhafazakar denebilmektedir.

 Bu durum fiziksel ve aynı zamanda zihinsel olarak da öne çıkıyor. Diğer taraftan siyasi görüş üzerinde kullanılan bir kelime olduğunu dile getirmek mümkün. Bu doğrultuda tek başına ya da farklı cümleler ile kullanılabilecek bir yapıya sahiptir. Amaca uygun olarak gündelik yaşam içerisinde değişik konular üzerine değerlendirilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!