Muğla'da bahar sevinci

Güncelleme Tarihi:

Muğlada bahar sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 10:38

Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de turizm sezonunun ilk turistleri, sıcak havanın keyfini çıkarıyor.

Haberin Devamı

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava, bölgede tatil yapan turistlere “bahar” sevinci yaşatıyor. Hava sıcaklığının son bir haftadır 20 derecenin altına düşmediği Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça'da tatil yapan turistler, güneşli hava nedeniyle sahillere ilgi gösteriyor.

Bodrum ve Fethiye'ye gelen Danimarkalı ve İngiliz turistler ise güneşli havayı fırsat bilerek, otellerin havuzlarında tatilin keyfini çıkarıyor.

Fethiye-Ölüdeniz'de tatil yapan turistler de sahillerde, denizin ve güneşin keyfini yaşıyor.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkileri, Muğla'ya şubat ayında yaklaşık 20 bin turist geldiğini belirterek, “Geçen yılın aynı döneminde bölgeye gelen turist sayısı 10 bin olarak tespit edilmişti. Turist sayısında yüzde 100'lük artış söz konusu” dedi.

BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Datça, Bodrum ve Marmaris ile Akyaka beldesinde de kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı, badem ağaçları çiçek açtı.

Haberin Devamı

Bölgedeki turistler ve fotoğraf sanatçıları, çiçeklerle kaplı kırları ve badem ağaçlarını kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntülüyor.

Muğla'nın Yılanlı Yaylası ile Fethiye Eren Dağı'nda ise kar kalınlığının 5 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, Muğla ve ilçelerinde hava sıcaklığının hafta içinde 22 dereceye kadar yükselmesinin beklendiğini belirterek, özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de hafta boyunca sıcak havanın etkili olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!