Muğla ve Antalya'da su baskını

Güncelleme Tarihi:

Muğla ve Antalyada su baskını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 09:44

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saattlerinde bastıran sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Birçok işyeri ve evi su basarken, Marmaris-Datça ve Marmaris-Muğla karayolları heyelan nedeniyle bir süre trafiğe kapandı

Haberin Devamı

Marmaris'te akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış nedeniyle yollar trafiğe kapanırken, birçok ev ve işyerini de su bastı. Dükkanları temizlemek için gece geç saatlere kadar çalışan işyeri sahipleri ve çalışanları, belediye ekiplerinin kayıtsız kalmasına tepki gösterdi. Şiddetli yağmurla birlikte etkili olan fırtına ağaçları devirdi. Marmaris Devlet Hastanesi girişinde bulunan yüksek gerilim hattının üzerine devrilen ağaç nedeniyle ilçenin bazı bölgelerine elektrik verilemedi.

Marmaris- Datça ve Marmaris- Muğla karayolları da heyelan nedeniyle kapanırken, karayolları ve belediye ekiplerinin etkin çalışması sonucu tekrar trafiğe açıldı. Yağmurun durmasıyla belediye ekipleri ilçede hasar tespit çalışması yaptı.

MUĞLA'DA SU BASKINI

Haberin Devamı

Muğla'da gece boyunca devam eden sağanak yağış nedeniyle Karabağlar Yaylası'nda çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.
   
Muğla Belediyesinde görevli 25 itfaiyeci ile Fen İşlerinden 7 fen personel gece boyunca 10 motopomp, 4 arazöz ve 1 kepçeyle alınan 29 su baskını ihbarına müdahale etti.

KARABAĞLAR YAYLASI'NDA SU BASKINI
   
Muğla'ya 5 kilometre mesafedeki Karabağlar Yaylası'nda da sağanak yağış yüzünden çok sayıda evi su bastı. Bazı araçların suların içinde kaldığı yaylada yaşayan vatandaşlar ulaşımlarını traktörler yardımıyla güçlükle sağlıyorlar.
   
Tarım arazilerinin de sular altında kaldığı yaylada, vatandaşlar tarım arazileri su altında kaldığı için arazilerin bulunduğu bölgede bulunan evlerine ulaşmakta zorlanıyorlar.

/images/100/0x0/55eacba1f018fbb8f89738de
ANTALYA ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR
   
Antalya il merkezinde de gece başlayan şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle bazı ağaç dalları elektrik tellerini kopardı.
  
Trafolarda ve yüksek gerilim hatlarında problem bulunmadığı, ancak rüzgardan kırılan ağaç dallarının elektrik tellerini koparması, elektrik direklerinin devrilmesi sonucu bazı semtlere elektrik verilemediği bildirildi.

Haberin Devamı

Şirinyalı ve Çağlayan mahallelerinde 51 ev ve iş yerinin giriş ve bodrum katları sular altında kaldı.

Seralar sular altında kalırken, ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı 9 köye gece yarısından bu yana elektrik verilemiyor.
   
KUMLUCA-ANTALYA YOLUN TRAFİK AKSADI 
   
Kumluca'da ise sağanak yağmur sonucu yollar tıkandı, derelerden taşan sular seralar ve bazı ev ve iş yerlerinin alt katlarını bastı. İlçe merkezine ve bazı köylere gece 03.00'ten beri elektrik verilemiyor.

Üleşik Deresi'nin taşması sonucu Kumluca-Antalya kara yolunda trafik aksadı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise şiddetli yağmurun devam ettiğini, derelerin suyu taşımakta yetersiz kaldığını bildirdi.
   
Çetinkaya, “Yağmur akşamdan beri sürekli yağıyor, derelerdeki sular yollara taşıyor. İlçeyi sürekli dolaşıyoruz ama durum iyi değil. Sarıkavak Deresi kenarındaki evleri boşaltıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MANİSA'DA ŞİDDETLİ YAĞMUR ZARAR VERDİ
   
Manisa'da dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren şiddetli yağmur, kentte bazı cadde ve sokaklara zarar verdi.
   
Manisa'da vatandaşlar, sabah saatlerinde yollarda oluşan çökmeler ve çukurlar nedeniyle iş yerlerine güçlükle ulaşırken, trafikte sorun yaşandığı gözlendi.
   
Belediyenin Fen İşlerine bağlı ekipler, sabah erken saatlerden itibaren çöken yollarda çalışmalara başladılar. Çalışmalara yağmurdan en fazla zarar gören Göktaşlı Mahallesinden başlandı.
   
Vatandaşlar, Manisa genelinde yolların çeşitli çalışmalar nedeniyle ayrı ayrı kazıldığını ve belediyenin bu çalışmaların ardından yollarda oluşan hasarlı yerleri tam olarak tamir etmemesinin çökmelere neden olduğunu savundular.

Haberin Devamı

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA DENİZ ULAŞIMI AKSADI
   
Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli poyraz nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımı yapılamıyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan fırtına Gökçeda-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru seferlerinin geçici olarak durmasına neden oldu.
   
Çanakkale Boğazı'nda dün gece zaman zaman etkisini artıran rüzgar nedeniyle iptal edilen Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferlerine ise yeniden başlandı.
   
Yetkililer, Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin sorunsuz devam ettiğini kaydettiler.

FERİBOTTA PANİK

Yenikapı İskelesi'nden saat 07.00'de Bandırma'ya gitmek üzere, yaklaşık 700 yolcusuyla hareket eden “Turgut Özal” feribotu, Bozburun açıklarında fırtınaya yakalandı. Fırtına yüzünden Bandırma'ya gidemeyince yönünü Yalova'ya çeviren feribotta yolcular arasında panik yaşanırken, Engin G. (61) rahatsızlandı. Kaptanın durumu Yalova Liman Başkanlığı'na bildirmesi üzerine bekletilen ambulans, Yalova İskelesi'nde feribottan inen Engin G'yi, Yalova Devlet Hastanesine götürdü. Hastanede ayakta tedavi edilen Engin G'nin, mide spazmı geçirdiği bildirildi.
   
Feribottan tahliye edilen ve bitkin oldukları gözlenen diğer yolcular, iskelede bekleyen otobüslerle Bandırma'ya gönderilirken, feribot yolcusuz olarak Yenikapı'ya döndü. Bu arada, biletlerini iade etmek isteyen yolcularla İDO yetkilileri arasında zaman zaman tartışma yaşandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YAPILAMADI

Fırtına nedeniyle Mudanya-Bostancı ve Bandırma-Yenikapı arasında saat 07.30'da gerçekleştirilmesi gereken deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) yetkilileri, olumsuz hava koşulları yüzünden saat 13.00'teki Yenikapı-Bandırma, saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı, saat 18.15'teki Bostancı-Mudanya ve saat 19.00'daki Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiğini bildirdiler.

Balıkesir'in Erdek ilçesi ile Marmara ilçesi ve Avşa beldesi arasında çalışan arabalı vapurların seferleri de durduruldu.

BAYRAMLARA ÖZEL EK SEFERLER

Bu arada, İDO, Şeker Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ek seferler düzenledi.

İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, 20 Ekimde Bandırma-Yenikapı arasında saat 09.45'te ve Yenikapı-Bandırma arasında saat 12.30'da feribot, saat 19.00 ve 20.00'de ise deniz otobüsü ek seferleri düzenlenirken, Bostancı-Mudanya arasında deniz otobüsü ek seferi saat 19.00'da, Yalova-Yenikapı arasındaki feribot ek seferi de saat 21.30'da gerçekleştirilecek.

İDO'nun diğer ek seferleri ve saatleri şöyle:
Sefer günü Saat Hat
---------- ----- ------------------------------
21 Ekim 09.30 Yenikapı-Bandırma (Deniz otobüsü)
10.30 Yenikapı-Bandırma (Deniz otobüsü)
25 Ekim 12.30 Bandırma-Yenikapı (Feribot)
15.30 Yenikapı-Bandırma (Feribot)
15.30 Bandırma-Yenikapı (Deniz otobüsü)
17.30 Bandırma-Yenikapı (Deniz otobüsü)
18.45 Mudanya-Bostancı (Deniz otobüsü)
22.45 Yalova-Pendik (Feribot)
22.45 Pendik-Yalova (Feribot)
26 Ekim 15.30 Bandırma-Yenikapı (Deniz otobüsü)
19.00 Yenikapı-Bandırma (Deniz otobüsü)
28 Ekim 15.00 Bandırma-Yenikapı (Feribot)
17.45 Yenikapı-Bandırma (Feribot)
30 Ekim 15.30 Bandırma-Yenikapı (Deniz otobüsü)
19.00 Yenikapı-Bandırma (Deniz otobüsü)
31 Ekim 15.30 Bandırma-Yenikapı (Deniz otobüsü)
19.00 Yenikapı-Bandırma (Deniz otobüsü)

Yetkililer, talep ve var olan ek seferlerin dolması durumunda, bazı hatlarda yeni ek seferlerin olanaklar dahilinde düzenlenebileceğini belirterek, bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlara belirli aralıklarla İDO'nun internet sitesini ziyaret etmelerini önerdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!