Müftülere resmi nikah

Güncelleme Tarihi:

Müftülere resmi nikah
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 22:00

Başbakan Binali Yıldırım sürpriz bir açıklama yaparak, il ve ilçe müftülerine de resmi nikâh kıyma yetkisi verileceğini söyledi. Ehliyet ve pasaportları artık polisin değil nüfus müdürlüklerinin vereceğini de açıklayan Yıldırım, yapılacak bir düzenlemeyle de ad-soyad değişikliklerinin mahkemeye gitmeden yapılabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün grup konuşmasında şunları söyledi:

İSME KOLAY DEĞİŞİKLİK

“Evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş acısını, sevincini bir tarafa bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan, sorunlu ya da yanlış yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına da sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz, mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz basit bir işlemle. Adınız hoşunuza gitmiyor, değiştirebileceksiniz. Bunun için mahkemelere gidip, duruşmalar yapıp, ‘neden böyle oldu, niye değiştiriyorsun?’ gibi sorulara vatandaş muhatap kalmayacak.

Müftülere resmi nikah

Haberin Devamı

MÜFTÜLERE RESMİ NİKÂH YETKİSİ

Adres değişikliklerini bildirme, saklı nüfusa tescil kolaylıkları getirirken, bir değişiklik de evlendirme yetkisiyle ilgili olacak. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikâhları kıyabilecek.

EHLİYET POLİSTEN ALINIYOR

Önemli bir devrim; pasaport ve ehliyet işlemi, bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor, nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönmüş olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!