Müftüden muhtarlara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Müftüden muhtarlara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 18:47

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi Müftüsü Hüseyin Baş, muhtarları, köylerinde din görevlilerinin amiri pozisyonuna girmemeleri konusunda uyararak, “Cami hoparlörü, düğün dernek işleri için kullanılmaz. ‘İneğim kayboldu, camiden anons et.’ Olacak iş değil” dedi.

Haberin Devamı

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2009 yılında yapılan çalışmalar değerlendirdi. Muhtarlar Derneği Lokali’nde, Kaymakam Aydın Memük başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Müftü Hüseyin Baş, muhtarlara uyarılarda bulundu. Özellikle köylerde muhtarlarla imamlar arasında sorunlar yaşandığını kaydeden Baş, “Muhtarlarımız, köylerde din görevlilerinin amiri değildir. Sizler de amir pozisyonuna girmeyin. Cami hoparlörü düğün dernek için kullanılmaz. ‘İneğim kayboldu, camiden anons et.’ Olacak iş değil. Cami hoparlöründen sadece resmi duyurular yapılır” dedi.

Köylerde imamların görev yapmadığına yönelik şikayetler de olduğunu ifade eden Baş, “Görev yapmayan görevlilerimizin gereğini yaparız. Ama 100 kişinin yaşadığı köyde bir kişi geliyor, imamdan şikayetçi oluyor. Bu da çok inandırıcı olmuyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!