Müdürleri tayin olan liseliler eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Müdürleri tayin olan liseliler eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 17:59

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Lisesi öğrencileri, müdürlerinin başka bir okula aynı görevle tayinini protesto için eylem yaptı. Yol kapatıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüyen öğrenciler, ‘Müdürümüzü geri istiyoruz’ diye slogan attı.

Haberin Devamı

Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Lisesi Okul Müdürü Murat Tolunay'ın Bucak Anadolu Lisesi'ne tayin edilmesini protesto eden yaklaşık 400 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Süleyman Demirel Bulvarı'nda yolu trafiğe kapatarak müdürlük önüne kadar gelen öğrenciler, burada ‘Müdürümüzü geri verin’ diye slogan attı, alkış ve ıslıklarla protestoda bulundu. Yaklaşık yarım saat kadar eylem yapan öğrenciler, müdürlük binasına girmeye çalışınca polis tarafından engellendi.

KAYMAKAMLA GÖRÜŞTÜLER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğrencilerle uzun süre görüşen Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, “Çocuklar her öğretmenin bir rotasyonu ve görev yapma süresi var. Keşke ben de Murat hocanın yerinde olabilseydim. Sizler Murat hocayı çok seviyorsunuz. Ama bu tür değişiklikler zaman zaman olacak” karşılığını verdi. Öğrenciler ise Kaymakam Hacıbektaşoğlu'na, “Müdürümüzü geri verin. Ya vereceksiniz ya da biz burada oturma eylemi yapacağız” dedi. Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu ise “Siz okulunuza gidin, derslerinize girin, konuyu değerlendireceğiz” dedi. “Okul müdürümüzü geri vermezseniz biz yine buraya geleceğiz” diyen öğrenciler, daha sonra sessizce dağılarak okullarına gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!