Müdür şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Müdür şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:06

İSTANBUL’daki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ sonrasında başlayan emniyetteki görevden almalar il emniyet müdürü düzeyine ulaştı.

Haberin Devamı

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 15 il emniyet müdürü merkeze çekilirken, 24 ile yeni müdür atandı. Pasif göreve alınanlar arasında Ankara, İzmir, Hatay, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Gaziantep Emniyet Müdürleri’nin olması dikkat çekti. Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi önemli operasyonlarda görev alan müdürler açıklamalarıyla gündem oluşturmuştu.

TIR’DAN GİTTİLER

Merkeze alınan Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, TIR operasyonlarıyla gündeme oturdu. Gürkan, Suriye’ye götürülen ve içinde 970 roket ile havan başlığının bulunduğu belirtilen TIR’a yönelik operasyon emrini vermişti. TIR operasyonunun götürdüğü ikinci müdür Kılıç oldu. Kılıç’ın döneminde Gezi eylemlerinde Abdullah Cömert’in yüksek bir yerden düşerek ölmesi tartışılmıştı. Reyhanlı’da 54 kişinin öldüğü bombalı saldırı da Kılıç’ın döneminde yaşanmış ve istihbarat zaafiyeti gündeme gelmişti. Son olarak MİT’e ait olduğu ve Suriye’ye mühimmat götürdüğü iddia edilen TIR’ın durdurulması tartışma yaratmıştı.

BAKAN’IN İŞARETİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Güneyde bir ilimizde Vali, siyasi parti il başkanları 6 ay boyunca yasadışı dinlendi. Bunu tespit ettik” sözleriyle işaret ettiği Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de merkeze alındı. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ise 17 Aralık sonrası görevden almalar esnasında sıkıntılı günler yaşadı. Ay, 11 Emniyet Müdür Yardımcısı, 23 şube müdürünün görevden alınması, 350 amir ve memurun yerinin değiştirmesine itiraz etti. Ay, izindeyken kararnameyle görevden alındı. Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, 2007’deki Ergenekon ve Uzan Ailesi’ne yönelik operasyonları yönetmişti.

YENİ ATANANLAR

Kararnameye göre atanan 24 emniyet müdürünün çoğunun polis başmüfettişi olması dikkat çekti. İllere atanan isimler şöyle: Adana’ya Polis Başmüfettişi Cengiz Zeybek, Aksaray’a Polis Başmüfettişi Mehmet Aaslan, Ankara’ya Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Antalya’ya Özel Harekat Dairesi Başkanı Cemil Tonbul, Bayburt’ta Polis Başmüfettişi İsa Bülent Kaya, Bolu’ya Polis Başmüfettişi Mustafa Kızılkaya, Bursa’ya Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Diyarbakır’a Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Düzce’ye Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Elazığ’a Polis Başmüfettişi Nihat İşlek, Erzurum’a Polis Başmüfettişi Kamil Karabörk, Eskişehir’e Polis Başmüfettişi Mustafa Şahin, Gaziantep’e Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer, Hatay’a Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İzmir’e Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kastamonu’ya Polis Başmüfettişi Mustafa Yoldan, Kırıkkale’ye Polis Başmüfettişi Hasan Onar, Kocaeli’ye Polis Başmüfettişi Levent Yarımel, Malatya’ya Polis Başmüfettişi Nuri Uluayak, Mersin’e Polis Başmüfettişi Hasan Hüseyin Bahar, Niğde’ye Polis Başmüfettişi Ali Kemal Kurt, Sakarya’ya Polis Başmüfettişi Osman Babadağı, Samsun’a Polis Başmüfettişi Vedat Yavuz ve Trabzon’a ise Polis Başmüfettişi Murat Köksal.

Haberin Devamı

Ergenekon şemasını hazırlamış, ‘Teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz’ demişti

Haberin Devamı

MERKEZE alınan Recep Güven, istihbarat kökenli polis şefi olarak görev yaptı. Ergenekon şemasını hazırlayan kişi olarak tanındı. Operasyonun başlangıcında aktif rol üstlendi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandıktan sonra Güven, sıradışı çıkışlarıyla gündeme geldi. Diyarbakır’a ilk atandığında “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz” sözlerine Başbakan Erdoğan çok sert yanıt vermişti. Erdoğan, “Yerimizi iyi bileceğiz, görevimizi yapacağız. Eline silah alan çocukları ‘iyi çocuklardı’ diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız” demişti.

Merkeze alınanlar

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı kararıyla Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Buçak ve 15 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. Merkeze alınan emniyet müdürleri ve illeri şöyle: Ahmet Zeki Gürkan (Adana), Kadir Ay (Ankara), Mustafa Sağlam (Antalya), Ali Osman Kahya (Bursa), Recep Güven (Diyarbakır), Halit Turgut Yıldız (Erzurum), Ömer Aydın (Gaziantep), Ragıp Kılıç (Hatay), Ali Bilkay (İzmir), Hulusi Çelik (Kocaeli), Mustafa Aygün (Malatya), Arif Öksüz (Mersin), Mustafa Aktaş (Sakarya), İsmail Türkmenli (Samsun), Ertan Yavaş (Trabzon).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!