Mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da hayatı durduran yağmur, Tekirdağ'da da büyük ölçüde etkili oldu. Kentte selden trafik durdu, cadde ve sokaklar sulardan geçilmez oldu, dereler taştı. Ve önceki günkü ‘‘sulu felaket’’ az daha 2 kişinin hayatına mal oluyordu.

Gelininin kız kardeşi Gülay Cabbar'ı evine bırakmak isteyen Alev Aşan yönetimindeki otomobil, Dereağzı deresinden geçerken sulara gömüldü. Azgın sular aracı bir oyuncak gibi sürüklemeye başladı. Ne olduğunu anlamadan bir anda ölümle burun buruna gelen Aşan, aracın camından çıkmayı başardı. Sürüklenen araç kıyıda bir ağaca takıldı. Cabbar'ın yardımına koşan vatandaşlar ilkel yöntemlerle onu araçtan çıkarmaya çalıştı. İp ve tahtalarla tutulmak istenen araç yine sulara kapıldı. Bu sırada sular Cabbar'ı da araçtan çıkardı. Araç 10 metre ilerde başka bir ağaca takıldı. Tahta parçalarına tutunan Cabbar ile Aşan, derenin denize karıştığı bölgede bulundu.

Mucize eseri otomobilden kurtulan Gülay Cabbar, yaşadığına inanamadığını söyledi. 2 çocuk annesi, 33 yaşındaki Gülay Cabbar, yaşadığı korku dolu dakikaları şöyle anlattı:

‘‘Özel Tekirdağ Koleji önüne geldiğimizde aracımız sel suları nedeniyle stop etti. Bujilerine su kaçmış. Kolejin yanındaki yoldan gelen sel suları aracı dereye sürükledi. Tekirdağ-İstanbul karayolunun altından geçen tünele girdik. Bu sırada ön cam patlayınca Alev Bey dışarı fırladı ve kurtuldu. Aracın içi su doldu. Araç tünelden de sürüklendi. Birden suların basıncıyla aracın kapısı açıldı. Dışarı çıkınca sular beni denize doğru sürüklemeye başladı. Tam denize düşmek üzereyken derenin içindeki ağaçlara tutunmaya çalıştım. Elime sivri bir kaya geçti, tutundum. Bu sırada çevrede birikenler beni ip atarak kurtarmaya çalışıyorlardı. Sonunda ipi yakaladım ve kenara çıktım.’’

Otomobilin sürücüsü emekli memur Alev Aşan (55) ise ‘‘Ne olduğunu anlayamadım. Birdenbire sular üzerimize geldi ve otomobil stop etti. Daha sonra ön cam patlayınca dışarı çıktım. Otomobilin arka koltuğunda oturan Gülay Hanım içerde kaldı’’ dedi.

Sel sularından kurtulduktan sonra çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cabbar, burada 23 saat tedavi altında tutulduktan sonra dün taburcu edildi. Tekirdağ'da yapma çiçek satan Gülay Cabbar, evinde dinlenerek kendine gelmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!