MSB açıkladı... Pençe-Kilit bilançosu

Güncelleme Tarihi:

MSB açıkladı... Pençe-Kilit bilançosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı’nın bilançosunu açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında şunları söyledi:

Terörle mücadele: “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 1976’ya, 24 Temmuz 2015’ten itibaren ise 39 bin 319’a ulaştı. Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 647 terörist etkisiz hale getirildi, değişik çaplarda toplam 1391 silah ve 780 bin 57 mühimmat ele geçirildi, 2 bin 515 mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha edildi, 812 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi.

188 GAZZELİ GETİRİLDİ: Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 12 uçakla 222 buçuk ton insani yardım malzemesi bölgeye sevk edildi, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 188 oldu.

YENİ SİLAH SİSTEMLERİ: Taktik Tekerlekli Araçlar Projesi kapsamında tedariki planlanan 6 adet Zırhlı Tekerlekli Araç Kurtarıcısı 27 Kasım’da Kara Kuvvetlerimizin envanterine alındı. Ayrıca, Bakanlığımıza bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında, yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT’un üçüncüsü 24 Kasım’da teslim edilmiştir.”

Haberin Devamı

EUROFIGHTER TALEBİ

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İngiltere’den talep edilen Eurofighter uçaklarıyla ilgili olarak ilk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin edilmek istendiğini hatırlattı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede bu konunun ele alındığı, İngilizlerin uçak satışı konusunda Almanların ikna edilmesine yardım edeceklerine ilişkin sözlerini tekrar ettikleri belirtildi. Bakanlık kaynakları, Eurofighter uçaklarının temini konusunun yanı sıra milli muharip uçağı KAAN’ın yakında ilk uçuşu gerçekleştirerek, TSK’nın envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığına işaret etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!