Son dakika! MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 20:43

Pençe-Şimşek Harekatı Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateş sonucu er Hasan Taş ve er Furkan Günergök şehit oldu.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek Harekatı Bölgesi'nde 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. MSB, resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 9 Temmuz 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P. Söz. Er Hasan Taş ve P. Söz. Er Furkan Günergök ağır yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİTLERİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Piyade Söz. Er. Hasan Taş’ın acı haberi Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi Kürtül Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan aile yakınları sinir krizi geçirdi. Baba Ahmet ve anne Emine Taş’ı, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Bağış teselli etti. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Taş’ın cenaze töreninin yarın Elbistan ilçesinde düzenleneceği ve şehitliğe defnedileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bingöllü olan şehit Furkan Günergök’ün ailesine haber verilirken, şehidin naaşının bu gece getirilerek merkez Ilıcalar beldesinde defnedileceği öğrenildi. Ayrıca 1998 doğumlu şehit Günergök’ün bekar olduğu öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

Taziye mesajı yayımlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Milletimizin başı sağ olsun. Pençe Şimşek Operasyonu’nda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz Hasan Taş ve Furkan Günergök’e Allah'tan rahmet; ailelerine,Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun" ifadelerini kulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!