MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 14:12

Milli Savunma Bakanlığı, çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'ın (38) cenazesi için Erzurum'da karşılama töreni düzenlendi. Törene protokolün yanı sıra Taşkın'ın eşi ve 3 çocuğu ile yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 17 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 17 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit

Haberin Devamı

ERZURUM'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'ın (38) cenazesi için Erzurum'da karşılama töreni düzenlendi. Törene protokolün yanı sıra Taşkın'ın eşi ve 3 çocuğu ile yakınları katıldı.

Erzurumlu Şahine - Necati Taşkın çiftinin 6 çocuğundan biri olan evli ve 3 erkek çocuğu babası Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın, bu sabah saatlerinde Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı'nın bölgesinde yapılan sızma girişimi sırasında yaralandı. Hastaneye kaldırılan Taşkın doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Şehidin cenazesi Hakkari'den askeri uçakla Erzurum'a getirildi.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit

Şehidin ailesi de aynı saatlerde yine askeri uçakla Ankara'dan Erzurum'a geldi. Askeri havalimanında düzenlenen törene protokolün yanı sıra şehidin eşi Saniye, çocukları Efecan (12), Atabek (9), Aras Talha (3) ve yakınları katıldı. Törende, Saniye Taşkın, "Al beni de yanında götür" diyerek ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Törenin ardından Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'ın cenazesi kara yolu ile baba ocağı olan Erzurum'un Oltu ilçesinin Tuzla köyüne gönderildi. Şehit Taşkın yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!