MS Live serisi yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

MS Live serisi yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2007 11:44

Microsoft Live serisi ile yazılımlarında yenilikler yapmayı planlıyor. Arayüzlerindeki geliştirmeler ile birlikte kendinizi Vista kullanıyormuş gibi hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Uzun süredir beta aÅŸamasında kalmış olan ürünlerin betalıkları son bulacak. Bir önceki beta paketinin ardından, tam sürüm olarak karşımıza çıkacak programlar Live Photo Gallery, Writer, Parental Controls, SkyDrive, Messenger, Events ve Hotmail olacak. Takvim ve ajanda özelliklerini de bünyesinde barındıracak Live Calendar  bir sonraki paketin içerisindeki yerini alacaÄŸa benziyor.            Â


Google Pack'e rakip olarak çıkarılan Microsoft'un Live paketinin diğer bir amacıda Windows XP'ye Vista görünümlü uygulamalar eklemek. Özellikle Photo  Gallery ve Mail yazılımlarının ara yüzlerindeki geliştirmeler Vista kullanıyormuş gibi hissetmenizi sağlayacak.


Windows Live paketinin içerisindeki uygulamaları kısaca tanıtmak gerekirse;


Live Mail

Haberin Devamı


Microsoft Office ile birlikte gelen Outlook ve Windows işletim sistemi ile birlikte standart uygulama olarak gelen Outlook Express'in yerini almaya aday bir yazılım.  Şeffaf ve yuvarlak hatlara sahip olması kullanıcılara ayrı bir keyif katarken, hızı ile etkiliyor.

Live Photo Gallery

 

Google'ın  ayrıntılı özelliklere sahip Picasa'sına karşılık olarak geliştirildiği düşünülen Live Photo Gallery hızı ile göz dolduruyor


Live Writer


Yazılım ile birlikte Windows Live Spaces kullanıcıları rahatça bütün iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirebiliyor. Bunun yanı sıra blog Ä°YS'leri de destekliyor: WordPress, Movable Type, LiveJournal ve Blogger servislerine otomatik bilgi giriÅŸi gibi ayarlarınızı yaparak, yeni giriÅŸ yapma ve düzenleme iÅŸlemlerinin kolayca hallolmasını saÄŸlıyor.Â


Live SkyDrive

Sistem sayesinde Microsoft'un ücretsiz online depolama servisi olan SkyDrive'a ücretsiz olarak 500 MB'a kadar ücretsiz dosya depolayabiliyorsunuz. Tek bir dosya en fazla 50 MB olabiliyor.


Live Messenger

 

Messenger'da ara yüzdeki değişimi ön plana çıkıyor. Eskisine göre çok daha hızlı çalışacak olan MSN Messenger'ın hafızada kapladığı yerde küçük bir artış söz konusu olsa da, mesajlaşma ve diğer işlemlerde daha kararlı çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!