Mr. Universe hayata veda etti

Güncelleme Tarihi:

Mr. Universe hayata veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 12:47

Emmy ödüllü Mariska Hargitay'in babası, oyuncu ve vücut şampiyonu Mickey Hargitay'in (80) öldüğü bildirildi.Halkla ilişkiler sorumlusu Gary Mantoos aracılığıyla ailesi tarafından yayımlanan açıklamada, Hargitay'in geçen perşembe Los Angeles'ta öldüğü belirtildi. Ailesi, ünlü oyuncunun ölüm nedeni konusunda bilgi vermedi.

Haberin Devamı

2. Dünya Savaşı'ndan sonra, doğduğu Macaristan'dan ABD'ye göç eden Hargitay, 1950'li yıllarda vücut geliştirme sporuna merak saldı. Bu spor sayesinde 1955'te "Mr. Universe", "Mr. America" ve "Mr. Olympia" unvanlarını kazanan oyuncu, daha sonra mükemmel fiziğini gösteri dünyasında kullanmaya başladı. Burada tanıştığı 1950'li yılların seks sembolü Jane Mansfield ile 1957'de evlendi. 3 çocuğu bulunan çift 1964'te boşandı. Mansfield ise 1967'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Mansfield ile evlendiği yılda ilk çıkışını, "Slaughter on Tenth Avenue" filmiyle yapan oyuncu, eşiyle birlikte "The Loves of Hercules", "Promises! Promises!" ve "Will Success Spoil Rock Hunter?" adlı filmlerde rol aldı.

Mansfield'den boşandıktan sonra sinema kariyerini İtalyan ve korku filmleriyle sürdüren Hargitay, kızına geçen ay Emmy ödülü kazandıran "Law & Order: Special Victims Unit" televizyon dizisinin 2003'te yayınlanan bölümünde konuk sanatçı olarak oynadı.

Haberin Devamı

Son evliliğini Ellen ile yapan Hargitay, 4 çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!