Motosikletli tecavüzcü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Motosikletli tecavüzcü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 12:36

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, değişik zamanlarda lüks motosikletiyle kaldıkları otele bırakma vaadiyle kandırdığı 3'ü İngiliz ve 1'i Finlandiyalı alkollü 4 kadın turiste ormanlık alanda tecavüz ettiği ileri sürülen 36 yaşındaki sertifikalı aşçı H.K. polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri, H.K.'nin çalıştığı Antalya ve Marmaris'teki faili meçhul diğer tecavüz olaylarıyla ilişkisinin olup olmadığını araştırmaya başladı. Gözaltına alınan H.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Marmaris'te son üç ay içerisinde İngiliz turistler 17 yaşındaki N.A., V.A.N., K.R. ile 19 yaşındaki Finlandiyalı tatilci P.L., emniyet birimlerine, gece yarısından sonra alkollü olarak çıktıkları eğlence mekanlarının önünden kendilerini siyah renkli lüks motosikletiyle konakladıkları otele götüreceği vaadiyle kandıran kimliği belirsiz bir kişinin tecavüzüne uğradıklarını belirterek şikayette bulundu.

Harekete geçen polis ekipleri, turistlerin verdiği eşkale uyan, İçmeler beldesindeki bir restoranda sertifikalı aşçı olarak çalışan H.K.'yi, 48 P 9860 plakalı motosikletiyle gezerken dün gece şüphe üzerine gözaltına aldı. Marmaris'te tatillerini sürdüren N.A. ve V.A.N. birebir, ülkelerine dönen K.R. ve P.L. ise internet üzerinden yaptırılan teşhiste, H.K.'nin kendilerine tecavüz eden kişi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Geçen yıl Marmaris'e gelmeden önce Antalya'da yine aşçı olarak çalıştığını belirten H.K. ise suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine ‘iftira’ atıldığını ileri sürdü. İfadelerin tamamlanmasının ardından H.K., ‘Küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak ve tecavüz’ suçlamasıyla sevk edildiği adliyede dokuz saat süren mahkeme sonunda tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Aşçı H.K.'nin son mağduru N.A.'nın polise verdiği ifadede anlattıkları ise tüyler ürperticiydi. N.A.'nın ifadesinde, “Tatile birlikte geldiğim ablam ve kız arkadaşımla bir diskoya gitmiştik. Üçümüz de çok içmiştik. Ablam ve arkadaşım, benden önce diskodan ayrılıp kaldığımız otele gitti. Bense alkolün ve içinde bulunduğum ortamın etkisiyle biraz daha diskoda kaldım. Çıktığımda ise siyah renkli lüks bir motosikletin üzerindeki bir adam karşıma çıktı. Çok kibar konuşan adam, beni otelime bırakmak istediğini söyledi. Alkolün etkisiyle teklifini kabul ettim. Ancak O, beni otel yerine ormanlık bir alana götürdü. Tüm karşı koymalarıma rağmen tecavüz etmek istedi. Zorla ilişkiye girdi” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, polisin, geçtiğimiz yıl Marmaris'e gelmeden önce Antalya'da yine aşçı olarak çalışan Hamza Keskin hakkındaki soruşturmayı sürdürdüğü, Marmaris ve Antalya'daki faili meçhul tecavüz olaylarının sorumlusu olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Marmaris'te turizm sezonunun en hareketli olduğu mayıs, haziran ve temmuz aylarında turistlere yönelik faili meçhul tecavüzlerin hepsini H.K.'nin yaptığını, araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

İŞİNDEN VE LOJMANINDAN OLDU

Bir yıldır Marmaris'in İçmeler Beldesi'nde İngiliz müşterilerin ağırlıklı olduğu bir restoranda çalışan H.K.'nin bir hafta önce turistlerin işletme sahibine şikayeti üzerine kovulduğu öğrenildi. Akşam yemeği için restorana genel İngiliz ailelerin küçük yaştaki kızlarına sarkıntılık yaptığını öğrenen işletme yetkilileri H.K.'yi bir hafta önce kovdu. Küçük yaştaki turist kızlara yaptığı sarkıntılıkları öğrenen mesai arkadaşları H.K.'nin lojmana girmesine izin vermeyerek bütün eşyalarını sokağa attı.

Haberin Devamı

KAYMAKAM: TECAZÜ YOK, TACİZ VE TEŞEBBÜS VAR

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, sertifikalı aşçı H.K.'nın, lüks motosikletiyle kaldıkları otele bırakma vaadiyle kandırdığı üçü İngiliz ve biri Finlandiyalı alkollü 4 kadın turiste tecavüz etmediğini, taciz ve tecavüze teşebbüste bulunmaktan ötürü tutuklandığını söyledi.

Olaylarla ilgili hastane raporlarının da turistlere tecavüz edildiği iddialarını doğrulamadığını ve H.K. ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Cemalettin Özdemir, “Şahsı emniyet güçlerimiz uzun zamandır arıyordu. Son olayın mağduru 17 yaşındaki N.A. adlı İngiliz kadının verdiği eşkal ve polisin ısrarlı takip ve çalışması sonucu da yakaladık. Bu şahsın yakalanmasıyla daha önceye dönük taciz ve tecavüze teşebbüs olayları da aydınlanmış oldu. Şahıs çıkarıldığı mahkemece taciz ve tecavüze yeltenmekten ötürü suçlu bulunarak tutuklandı. Marmaris'in güvenliği için her türlü tedbiri alan, emniyet kuvvetlerini, bu olayı aydınlatırken gösterdikleri dikkatli, dirayetli ve cesur çalışmasını takdir ediyorum” dedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!