Mostar Köprüsü’ne Kayserili müteahhitler talip

Güncelleme Tarihi:

Mostar Köprüsü’ne Kayserili müteahhitler talip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bosna-Hersek'teki iç savaş sırasında bombalanarak yıkılan tarihi Mostar Köprüsü'nün onarımına Kayserili müteahhitler talip oldu. Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Çayırdağ, tarihi eserlerin restore edilmesi işinin uzmanlık isteyen bir iş olduğuna dikkat çekerek ‘‘Kültür Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden restorasyon yetki belgesi alan bu müteahhitler, gerekli finansman sağlanırsa Mostar Köprüsü'nü kısa sürede aslına uygun olarak yaptırabilir.’’ dedi.

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Adıyaman da, Mostar Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın ‘‘Mostar'ı yaşatalım’’ çağrısını desteklediklerini belirterek, şunları söyledi: ‘‘Mostar Köprüsü'nü en ucuza ve en uygun şekilde yaptırabiliriz. Kayseri'de tarihi taş köprülerin restorasyonunu yaptırmış müteahhit arkadaşlarımız ve bu tür taş köprülerin restorasyonunda çalışmış çok sayıda taş işleme ustası var. Kendilerini Kayseri'nin Ağırnas beldesinde doğan Mimar Sinan'ın torunları olarak gören ve tarihi eserlerin restorasyonu için emek sarfeden müteahhit arkadaşlarımız, bu köprünün yaptırılmasına talipler. Kültür Bakanlığı'na müteahhitlik alanında her türlü desteği vermeye hazırız.’’

Kanuni Sultan Süleyman'ın isteği üzerine Mimar Sinan'ın çıraklarından Hayreddin tarafından 450 yıl önce yaptırılan tarihi Mostar Köprüsü, 1993 yılında Bosna'da iç savaş sırasında Sırplar tarafından bombalanarak yıkılmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!