Mossad haberine yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Mossad haberine yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 09:46

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MİT’in Hizbullah Lideri Nasrallah’ın yerini Mossad’a bildirdiği iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül temaslarda bulunmak üzere günü birlik ziyaret için Lübnan’a gitti. Lübnan’a hareketinden önce Esenboğa havaalanında açıklama yapan Bakan Gül, ziyaretinin amacının, içinde bulundukları zor dönemde Lübnan halkına ve hükümetine Türk halkı ve hükümetinin yakın desteğini bir kez daha iletmek olduğunu kaydetti.

Bakan Gül, bölgedeki tarafların BM’nin aldığı karara uygun hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı Gül, Lübnan’daki temasları çerçevesinde Hizbullah yetkilileriyle görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de Hizbullah’ın Lübnan hükümetinin bir parçası olduğunu, hükümet içinde bakanların bulunduğunu ve Lübnan’daki tüm tarafların görüşlerini öğrenmek istediklerini kaydetti.

YALANLAMA

Haberin Devamı

Bakan Gül, Hizbullah lideri Nasrallah’ın Beyrut’ta İran Büyükelçiliği’nde saklandığı yönündeki bilginin MİT tarafından İsrail gizli servisi Mossad'a verildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek,"Böyle birşey kesinlikle söz kosunu değildir"diye konuştu.

Ermeni lobisinin Lübnan’a gönderilecek BM Barış Gücüne Türk askerin katılmaması için ABD Başkanı Bush’a yazdığı yazı ile ilgili soruya karşılık,Gül, "Hiç önemsemediğim bir konu" diyerek yanıt vermedi.

Gül, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack’ın PKK’ya silah bırakma çağrısının hatırlatılması üzerine,"Bizde El Kaide başta olmak üzere bütün terör örgütlerine silah bırakmalarını ve terör faaliyetlerinin kimseye yararı olmadığını söylüyoruz"diye konuştu.

GÜL, LÜBNAN DIŞİŞLERİ BAKANI SALLUK İLE GÖRÜŞTÜ

 

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, daha sonra gittiği Beyrut'taLübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası açıklamada bulundu.

 

Bakan Gül, Türkiye'nin geçen bir ay içinde Lübnan'da olanları hükümet olarak ve halk olarak büyük kaygıyla takip ettiklerini ve ilk günden itibaren ateşkes sağlanması, akan kanın ve gözyaşının durdurulması için büyük gayret içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kendisinin, yaptıkları açıklamalarla, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik saldırıların bir an önce durdurulması isteğini ortaya koyduklarını ifade eden Gül, bu konuda büyük bir diplomatik mücadelenin de verildiğini kaydetti.

  

Geç de olsa BM'nin Lübnan'la ilgili kararının çıkmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, bu kararın çıkması için Lübnan hükümetinin ne kadar aktif olduğunu, görüşlerinin karara yansıtılması için ne kadar uğraştığını yakinen bildiklerini söyledi.

  

"YARDIMLAR SÜRECEK"

 

Gül, “Biz Sayın Başbakan Fuad Sinyora'nın 7 adımlık planını kuvvetli biçimde destekliyoruz ve kalıcı bir barışa gedecek en iyi yolun da o olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

  

Türkiye'nin savaş süresi içinde Lübnan'a insani yardımda bulunduğunu ve bunu sürdüreceğini kaydeden Gül, Türk hükümeti ve Türk halkının Lübnan'ın tamir ve imar edilmesi, yakılan yıkılan yerlerin eski haline getirilmesi ve insanların acılarının dindirilmesi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

  

Dışişleri Bakanı Gül'ün gün içinde, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri ve Başbakan Sinyora ile görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!