Mortgage ile alınacak özgür evler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mortgage ile alınacak özgür evler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Türkiye’nin son dönemde en önemli gündem konusu mortgage. İpoteğe dayalı konut finansman sistemi ile kuşkusuz herkes ev sahibi olmak istiyor. Peki düşük faizli kredi sunan bu sistemle otomobil alınamaz mı? İşte bunun cevabını General Motors’un tasarladığı ‘yürüyen ev’ konsepti veriyor. Geleceğin evi olan ‘Pad’ isimli bu araç, ileride konut sorunu yaşanan bölgeler için alternatif çözümler sunuyor.

SON yıllarda sınır tanımadan gelişen teknoloji ile herşey mobil yani taşınabilir hale gelmeye başladı. Cep telefonu ile başlayan bu taşınabilirlik kavramını daha sonra bilgisayarlar takip etti. Sonunda teknoloji gelişerek öyle bir noktaya geldi ki, çok kısa bir süre sonra evlerimizin nasıl olacağı hakkında bize ipuçları vermeye başladı.

İşte bunun son örneklerinden biri de General Motors tarafından geliştirilen mobil ev. Bu konsept, Güney Kaliforniya’daki modern evlere bir alternatif olması amacı ile tasarlanmış. Yenilikçi modern ev konsepti, sahibine kültürel ve coğrafik özgürlük sağlıyor. Böylece ev sahibi bir yere bağlı kalmadan evini istediği yere götürerek şehir içindeki kalabalıktan kurtulabiliyor. General Motors Gelişmiş Dizayn Grubu tarafından tasarlanan bu konsept, sonucu önümüzdeki ay açıklanacak olan Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki Kaliforniya Dizayn yarışmasından da derece almayı hedefliyor.

GMC’nin PAD ismini verdiği konsept, modüler yapısı sayesinde pekçok farklı şekilde kullanılabiliyor. Herhangi bir afet sonrasında devlet yöneticilerinin kullanabileceği acil durum merkezi veya gazeteciler için basın ofisi olarak kullanılabilmesi bu seçeneklerden bazılarını oluşturuyor. Konsept araç dizel yakıt ve elektrik motorunu birleştiren hibrid bir motora sahip.

Ayrıca aracın üst kısmında bulunan güneş panelleri sayesinde gündüz toplanan güneş ışınları doğal enerjiye çevrilerek araç içersindeki elektrikli aletlerde kullanılıyor. PAD’de kullanılan elektromanyetik süspansiyon sistemi ise aracın yerden yüksekliğinin ve süspansiyon sertliğinin ayarlanabilmesini de sağlıyor. Böyle yenilikçi özelliklere sahip bir araçta güncel teknolojinin tüm nimetleri de kendine yer buluyor. PAD’de, 3 farklı uydudan görüntü alabilen TV sistemi, kablosuz internet, güvenlik kamerası ve iç mekanda büyük bir LCD ekran yer alıyor. Aracın dış mekanı elektronik olarak kontrol edilebilen camdan yapılmış bir malzemeyle kaplanmış. Bu sayede istendiği zaman araç şeffaf bir hale getirilebildiği gibi, perdelere gerek kalmadan camları karartıp içerisinin görünmesi de engellenebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!