Morisette'ten şakır şakır konser

Güncelleme Tarihi:

Morisetteten şakır şakır konser
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şakır şakır yağan yağmur altında konser verdi Alanis Morisette. Biz ‘‘Parkorman'daki bu konser kesin iptal edilir’’ diye düşünürken 13-14 yaşlarındaki Alanis fanatikleri, 1995'ten beri bu konseri beklediklerini haykırıyordu. Doğrusu hem Alanis'in, hem de yağmur altında kuyruk oluşturan hayranlarınının keyfi gayet yerindeydi. Morisette'in sahne arkasındaki ihtişamlı odasına konuk olunca bizim de keyfimiz yerine geldi.

Çok değil, bundan birkaç yıl önce kendisini terk eden sevgilisinin ardından beddualar okuyan kızgın bir kadının ağzından şarkılar söylüyordu Alanis Morisette. ‘‘Jagged Little Pill’’ adını taşıyan bu albüm, onun ilk albümü değildi ama onu bütün dünyada milyonlarca satan bir şarkıcı, bir gençlik ikonu ve yeni kuşak öfkeli post-feminst şarkıcıların keskin bir temsilcisi haline getirdi. Bu albümle ülkesi Kanada'nın gururu haline gelen Alanis Morisette, sadece bir ‘‘kadın şarkıcı’’ değil, her şeyiyle kendisine ait şarkıları çalıp söyleyen bir kadın.

DÜNYA İLE BARIŞIK

Henüz 26 yaşında olan Alanis Morisette, onu ilk tanıdığımız zamanki sinirli, kızgın ve dünyayla kavgalı halinden tamamen soyunmuş. Suyun gözünde yıkanmış gibi dingin bir hali var. Pırıl pırıl teni ışık saçıyor. Sakin, ama görünmeyen bir güç sayesinde neredeyse şeffaf görünüyor. İnsanı hayrete düşürecek kadar narin, kırılgan ve nazik. Bizden önce röportaj yapan televizyoncu arkadaşların heyecandan ve hayranlıktan boğazlarının kuruduğunu söylersek ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız belki...

SON DURAK İSTANBUL

Alanis Morisette Avrupa turlarına Danimarka'dan başlayıp Selanik'te bitiren ve bazen Selanik'ten İstanbul'a uzanan rock yıldızlarının yaptığının tam tersini yapmış. Doğudan Batıya uzanan bir turne programı seçmiş, bu programın son durağı da İstanbul oluyor.

Yola Çin'den çıkan, Hindistan'ın çeşitli şehirlerine uğrayan, oradan Lübnan'a giden, Fransa, İsviçre ve İtalya'dan geçtikten sonra Hırvatistan'da konser veren, Portekiz, Belçika ve Almanya'yı gören Alanis Morisette, mesleğini İsrail'de icra ettikten sonra Tel Aviv üzerinden İstanbul'a gelmiş.

HAYRANIYLA GEZDİ

İlk kez geldiği İstanbul'da sadece iki gün kalmasına rağmen hem Sultanahmet Camii'ni, hem de Ayasofya'yı ziyaret eden Alanis, her ikisinden de çok etkilenmiş. Öyle ki Sultanahmet'te biraz daha dolaşmak ve alışveriş yapmak uğruna konserin soundcheck'ini bile iptal ettirmiş. Her gittiği ülkeyi kendisinin ‘‘beni sevenlerin elçisi’’ dediği bir hayranıyla dolaşan şarkıcı, İstanbul'u da Özlem adlı hayranıyla gezmiş. Morisette, turne programına seçtiği ülkelerin hep merak ettiği ve bir kısmını çocukken ailesiyle gördüğü diyarlar olduğunu söylüyor.

Bağımsız Amerikalı yönetmen Kevin Williamson'ın tartışmalar yaratan ‘‘Dogma’’ filminde beş dakikalık bir rolle gözüken ve Tanrı'yı oynayan Morisette, ruhsal uyanışının ve arınışının Hindistan gezisi sırasında başladığını söylüyor.

KONSER NOTLARI

Bol bol su içti

ALBÜM TANITIMI Maslak Park Orman'daki konser, dünya müzik listelerinde hızla üst sıralara tırmanan Alanis Morisette'in 1998 Ekiminde piyasaya çıkan ikinci albümü ‘‘Supposed Former Infatuation Junkie’’nin tanıtımı şerefineydi. Morisette, daha çok bu albümden ‘‘Thanks God’’ gibi hitleri söyledi.

Şarkıcı, 28 milyonu aşan satışıyla kendisine mega platin plak kazandıran ilk albümü ‘‘Jagged Little Pill’’dan parçalar söylemeyi de ihmal etmedi. Yağmura rağmen Park Orman'ı dolduran Alanis hayranları bu albümdeki şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

HİP Productions organizasyonuyla düzenlenen konserin 19.00'da başlaması gerekiyordu, ama konser yağmur yüzünden bir saat geç başladı ve bu durum bazı Alanis fanatiklerini çileden çıkardı.

Morissette'ten önce sahneye çıkan Hakan Kurşun, Nekropsi ve Replikas, konserin geç başlamasına sinirlenen Alanis hayranlarını kısmen de olsa yatıştırıp oyalamayı başardı.

Saat 23.00'e doğru sahneye çıkan Alanis Morisette, konser sırasında bol bol su içti, gitar ve mızıkayı konuşturdu, Türkçe olarak burada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

BİLETLER KAPIŞILDI

Yağmurun kendisini endişelendirmediğini söyleyeyen ve çok iyi bir performans sergileyerek hayranlarıyla bütünleşen Alanis Morisette, konseri düzenleyenler tarafından da çok profesyonel, doğal, çalışkan ve iyi niyetli olarak tanımlanıyor.

Konserin biletleri konser öncesi 13 milyon, konser günü 15 milyondan satışa çıkmasına rağmen gece yarısı bile bilet soranlar vardı.

Konserin ardından düzenlenen müzik partisi ise sönük geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!