Mordillo geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mordillo geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

17. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda seçici kurul başkanlığını Arjantinli ünlü çizer Mordillo yapıyor. Kurul 27 Haziran'da Antalya Falez Otel'de toplanacak.

KARİKATÜR Oskar'ında geri sayım başladı. Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 17. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın seçici kurulu 27 Haziran'da Antalya Falez Otel'de toplanıyor.

Yarışmanın seçici kurulu, hem dünyanın, hem de Türkiye'nin birbirinden ünlü çizerlerini biraraya getiriyor.

Kurul başkanlığını bu yıl dünyaca ünlü Arjantinli çizer Guillermo Mordillo yapıyor. İngiltere'den John Jensen, Yunanistan'dan Bas Mitropoulos, Danimarka'dan Poul Erik Poulsen, Rusya Federasyonu'ndan Sergei Tunin ile Türkiye'den Hüsamettin Koçan, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Turhan Selçuk da seçici kurulun diğer üyeleri.

Seçici kurul, dünyanın 89 ülkesinden, 347 sanatçının, 372 karikatürünü değerlendirecek. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserler, 29 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında Antalya Falez Otel'de sanatseverlere sunulacak. Ödül töreni ise 9 Kasım'da Ankara'da yapılacak.

17. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birincilik ödülü 8 bin dolar olarak belirlendi. İkinciliği kazanan sanatçıya 5 bin, üçüncüye de 3 bin 500 dolar ödül verilecek. Başarı Ödülü kazanan sanatçılar, 300'er ABD doları alacak. Derece alanlara başarılarını simgeleyen heykel ve plaketler de sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!